ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Θάσος: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Τεράστιο το μέτωπο – Δεν κινδυνεύει οικισμός

Φωτιά Θάσος: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Τεράστιο το μέτωπο – Δεν κινδυνεύει οικισμός

Συναγερμός για την μεγάλη φωτιά στη Θάσο - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τα Κοίνυρα με μήνυμα από το 112 – Πυκνοί καπνοί πνίγουν την περιοχή 

«Είναι μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Το σημείο είναι δύσβατο και η επιχείρηση κατάσβεσης δεν είναι εύκολη», τονίζουν στελέχη της πυροσβεστικής για την μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θάσο από το βράδυ της Τετάρτης (11/08).

Η πυρκαγιά παρέμεινε εκτός ελέγχου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τις επίγειες δυνάμεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την περιορίσουν. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα ενώ στις 06:25 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για άμεση εκκένωση του χωριού Κοίνυρα προς το χωριό Λιμενάρια.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Δείτε εικόνες:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 26 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Θάσου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και έπειτα από συνεννόηση του δήμου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρείες, με έκτακτα δρομολόγια έφταναν στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό 2 εθελοντών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ένας από τους τραυματίες αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι ξεπέρασαν τον κίνδυνο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

Δείτε ΕΔΩ Live εικόνα από την πυρκαγιά