ΕΛΛΑΔΑ

Περιπέτεια δίχως τέλος για μετανάστες σε νησίδα του Έβρου: «Δεν είναι στην Ελλάδα» απαντά η ΕΛΑΣ

Περιπέτεια δίχως τέλος για μετανάστες σε νησίδα του Έβρου: «Δεν είναι στην Ελλάδα» απαντά η ΕΛΑΣ
INTIME NEWS - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ομάδα των περίπου 40 ατόμων βρίσκεται εγκλωβισμένη στη νησίδα του Εβρου από τα μέσα Ιουλίου ενώ πληροφορίες θέλουν ένα παιδί να πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. 

Εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, ανατολικά του χωριού Κισσάρι είναι 40 μετανάστες που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Από τις συντεταγμένες «προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας» σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος ομάδα μεταναστών, που σύμφωνα με καταγγελίες παραμένουν αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου, εδώ και μέρες» σημειώνεται την ώρα που δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παραμονή των μεταναστών στη νησίδα περίπου ένα μήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».