ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος για Βρετανίδες στην Κέρκυρα: Πήγαν να καούν ζωντανές από φωτιά στο δωμάτιό τους

Τρόμος για Βρετανίδες στην Κέρκυρα: Πήγαν να καούν ζωντανές από φωτιά στο δωμάτιό τους
Κέρκυρα: Το περιστατικό με τις τρεις Βρετανίδες τουρίστριες σημειώθηκε στον Κάβο
Twitter

Κέρκυρα: Το περιστατικό με τις τρεις Βρετανίδες τουρίστριες σημειώθηκε στον Κάβο

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στον Κάβο της Κέρκυρας όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο κλιματιστικό περιέγραψαν στη DailyMail τρεις νεαρές Βρετανίδες.

Τα 21 ετών κορίτσια από το Μπέρμιγχαμ, η Αλίσια Μακναμάραρ, η Μέγκαν Κένεντι και η Φαίη Τούρμπερβιλ, επέλεξαν τον Κάβο της Κέρκυρας για τις διακοπές τους χωρίς να γνωρίζουν ότι θα κινδύνευε η ζωή τους.

Η φωτιά στο κλιματιστικό εκδηλώθηκε το πρώτο βράδυ των τριών Βρετανίδων στην Κέρκυρα και αφού κατά δήλωσή τους είχαν ενημερώσει δύο φορές ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα.

«Κοιμόμασταν όλοι όταν άκουσα τη Μέγκαν να μας φωνάζει «Φωτιά, φωτιά. Βγείτε έξω τώρα» περιέγραψε η Αλίσια Μακναμάρα τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους στην Κέρκυρα.

«Κοίταξα ψηλά και είδα ότι το κλιματιστικό είχε πιάσει φωτιά. Σηκωθήκαμε από τα κρεβάτια μας και τρέξαμε προς την πόρτα. Πάνω στον πανικό μου, μάλιστα, δεν μπορούσαν να βρω το κλειδί ενώ παντού έπεφταν σπίθες από τη φωτιά» συνέχισε την περιγραφή της.

Αυτό που ανησύχησε τις Βρετανίδες ήταν ότι ο συναγερμός για φωτιά δεν ενεργοποιήθηκε αυτόματα και χρειάστηκε η μια εξ αυτών να το κάνει χειροκίνητα.

Σύμφωνα με την Μακναμάρα ήταν τελικά κάποιες καμαριέρες που αντιλήφθηκαν ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά και πήραν τους πυροσβεστήρες για να τη σβήσουν.

Μετά τη φωτιά όλα τα αντικείμενα των Βρετανίδων είτε καταστράφηκαν είτε καλύφθηκαν από στάχτη με τις ίδιες να δηλώνουν «είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανές».