ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρή καταγγελία για τα ροτβάιλερ στη Γαύδο: Στο τέλος θα σκοτώσουν άνθρωπο, να αναλάβουν οι Αρχές

Σοβαρή καταγγελία για τα ροτβάιλερ στη Γαύδο: Στο τέλος θα σκοτώσουν άνθρωπο, να αναλάβουν οι Αρχές
Σοαβαρές καταγγελίες στο Newsbomb.gr για τα δυο άγρια ροτβάιλερ στη Γαύδο
Unsplash

Ο Κωνσταντίνος Κατσούρας και ο σκύλος του είχαν πέσει θύμα άγριας επίθεσης από τα δυο ροτβάιλερ, που όπως ο ίδιος υπογραμμίζει στο Newsbomb.gr είναι τα ίδια που επιτέθηκαν και στην 39χρονη στη Γαύδο. «Προσπαθούν να καλύψουν το θέμα. Πρέπει να πάρουν τα σκυλιά από αυτό τον ιδιοκτήτη. Είναι επικίνδυνα», τονίζει.

Η επίθεση των δυο ροτβάιλερ σε 39χρονη γυναίκα στη Γαύδο, δεν ήταν το πρώτο περιστατικό στο νησί με δράστες τα συγκεκριμένα σκυλιά. Όπως είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τελευταία επίθεση, ο Κωνσταντίνος Κατσούρας είχε πέσει θύμα επίθεσης από τα ίδια σκυλιά, τόσο ο ίδιος όσο και ο σκύλος του, τον περασμένο Μάιο. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον κ. Κατσούρα και μεταφέρει τόσο τις σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης και παραμονής των σκυλιών στον ίδιο ιδιοκτήτη, όσο και τις ανατριχιαστικές εικόνες από τα τραύματα που προξένησαν στον ίδιο και τον σκύλο του τα δυο ροτβάιλερ.

«Τους κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτά τα σκυλιά θα επιτεθούν ξανά και θα δαγκώσουν άνθρωπο. Ενημερώσαμε εισαγγελέα και αστυνομία αλλά δεν έγινε κάτι. Τα σκυλιά αυτά έχουν δαγκώσει άλλες πέντε φορές άνθρωπο, τη μια εξ αυτών τον είχαν δαγκώσει στο πρόσωπο, όπως μας είπαν κάτοικοι στη Γαύδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούρας.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «Εδώ και τρεις μήνες δεν έκαναν τίποτα και τώρα τα παρουσιάζουν σαν αδέσποτα. Έμεινα τέσσερις μήνες στη Γαύδο και δεν είδα αδέσποτο σκυλί. Τα σκυλιά είναι τα ίδια. Η κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση, είναι υπάλληλος του ιδιοκτήτη των σκυλιών. Είναι φυσικό να προσπαθούν να το καλύψουν».

Όπως εξήγησε είχαν ήδη ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι, τόσο από τον ίδιο όσο και από τη δικηγόρο του, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως «αυτά τα σκυλιά είναι επικίνδυνα και στο τέλος θα σκοτώσουν άνθρωπο».

«Η Γαύδος είναι ένα νησάκι με 50 μόνιμους κατοίκους, δεν υπάρχουν άλλα σκυλιά, ούτε υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν αδέσποτα ροτβάιλερ. Τα παρουσιάζουν σαν επίθεση αδέσποτων, αλλά δεν ήταν αδέσποτα. Ήταν τα ίδια που επιτέθηκαν σε εμάς, το επιβεβαίωσαν από δυο κατοίκους της Γαύδου», ανέφερε χαρακτηριστικά για το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι δεν επρόκειτο για τα ίδια σκυλιά που επιτέθηκαν στον ίδιο τον περασμένο Μάιο.

gavdos-epithesi-skylou.jpg
Τα σημάδια από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσούρας.

«Πήγαν να καλύψουν το θέμα, δέχθηκα απειλές για να μην κάνω μήνυση»

Σύμφωνα με τον κ. Κατσούρα και όσα καταγγέλλει στο Newsbomb.gr, υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης της επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δέχθηκα επίθεση μπροστά στην αστυνομία από τον ιδιοκτήτη των σκύλων με απειλές και ύβρεις. Ακόμα και κάτοικοι της Γαύδου με απείλησαν ότι αν κάνω μήνυση, θα μου κάνουν διάφορα».

«Η μήνυση έχει γίνει και η αγωγή θα γίνει. Όσο και να προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να με σταματήσουν», τονίζει.

«Προσπάθησε να καλύψει το θέμα και η Αστυνομία. Δεν ήταν υψηλόβαθμος ο αστυνομικός στο νησί, δεν είχε δικαίωμα να κάνει ανάκριση μου είπε. Με πήραν από το τμήμα των Χανίων στο οποίο υπάγεται η Γαύδος. Μίλησα με αξιωματικούς, έκανα καταγγελία για να γίνει η μήνυση. Μου είπαν ότι σε τρεις-τέσσερις ημέρες θα έχω το χαρτί για να υπογράψω τη μήνυση. Πέρασαν 20 ημέρες που περίμενα το χαρτί, εν τέλει έβαλα δικηγόρο τους «κυνήγησε» και μου έστειλαν το χαρτί. Το οποίο ήταν άδειο. Δεν έγραφε τίποτα», αναφέρει με σαφή εκνευρισμό ο κ. Κατσούρας και προσθέτει:

«Με κορόιδευε ο αστυνομικός ότι έγραφε την κατάθεση και δεν έγραφε τίποτα. Αν δεν έβαζα τη δικηγόρο, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Ακόμα δεν μου έχουν στείλει το χαρτί της μήνυσης, που θα έπρεπε να το έχω από την πρώτη στιγμή, για να κάνω την αγωγή. Έχουμε 2,5 μήνες που περιμένουμε ένα χαρτί. Μέχρι και τον εισαγγελέα Χανίων ειδοποίησε η δικηγόρος μου για την επικινδυνότητα της κατάστασης».

Σοβαρά τραύματα είχε και ο σκύλος του κ. Κατσούρα, που δέχθηκε πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ

«Να κινηθεί ο εισαγγελέας και η αστυνομία»

Ο κ. Κατσούρας εξηγεί πως το πρώτο του μέλημα είναι να μην κινδυνεύσει εκ νέου κάποιος άνθρωπος από τα δυο ροτβάιλερ. «Αν αυτά τα σκυλιά μείνουν εκεί, σε ένα-δυο μήνες θα έχουν φάει πάλι κάποιον άνθρωπο. Θα γράφετε τα ίδια. Θα έπρεπε να έχουν κινηθεί εισαγγελέας και αστυνομία να έχουν πάρει τα σκυλιά από αυτό τον άνθρωπο, να τα πάνε σε μια φιλοζωική», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να κινδυνεύσει άλλος άνθρωπος. Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο. Η μήνυση έχει γίνει και η αγωγή θα γίνει. Όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να με σταματήσουν».

Το σημείο όπου ο ιδιοκτήτης τους άφηνε τα δυο ροτβάιλερ, τους έδινε τη δυνατότητα να βγουν εκτός περίφραξης όπως λέει ο κ. Κατσούρας.

«Είχα 70 δαγκωνιές, κάποιες έφταναν τα πέντε εκατοστά»

Ο κ. Κατσούρας εξιστόρησε στο Newsbomb.gr τη δική του σοβαρή περιπέτεια από την επίθεση των δυο άγριων ροτβάιλερ της Γαύδου. «Ήμουν από το τέλος Απριλίου και μέχρι πριν λίγες ημέρες στη Γαύδο. Στις 17 Μαΐου δέχθηκα την επίθεση από τα ίδια σκυλιά, τα οποία το έσκασαν από τον χώρο που τα είχε ο ιδιοκτήτης. Τα είχε σε έναν χώρο με άμμο παραλίας, έσκαψαν και ήρθαν μπροστά μας. Μας επιτέθηκαν σε εμένα και τον σκύλο και πάλευα περίπου δυο ώρες. Έφαγα 70 δαγκωνιές, τραυματίστηκε και το σκυλί αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά. Είχε και απαγορευτικό και περιμέναμε δυο ημέρες να περάσουμε απέναντι για να το πάμε στον κτηνίατρο», αναφέρει.

«Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από αυτή την επίθεση, αλλά μου έχει μείνει στο κάτω άκρο μια απονεύρωση από τον αστράγαλο και κάτω. Νοσηλεύτηκα για πάρα πολύ καιρό στα ιατρεία της Γαύδου. Δεν είχα πού να αφήσω και το σκυλί για να πάω στο νοσοκομείο στα Χανιά. Παρουσίασα και πρόβλημα με κάποιες μολύνσεις, έπαιρνα πέντε χάπια αντιβίωσης την ημέρα. Ο γιατρός στη Γαύδο, ένας εξαιρετικός γιατρός, επικοινώνησε μέχρι και με την ένωση λοιμωξιολόγων και τον κ. Τσιόδρα. Του έδωσε μάλιστα και κάποιες οδηγίες για το τι φάρμακα έπρεπε να πάρω», πρόσθεσε.

Σε πολύ άσχημη κατάσταση ο κ. Κατσούρας βρέθηκε στο ιατρείο της Γαύδου αμέσως μετά την επίθεση.

Όσο για το πώς κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση των δυο άγριων ροτβάιλερ, ο κ. Κατσούρας τόνισε πως οι γνώσεις του για τα σκυλιά και η εκπαίδευση του ως απόστρατος των ειδικών δυνάμεων στάθηκαν κομβικές. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος από τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση, είχε δεχθεί σωρεία δαγκωματιών από τα ροτβάιλερ και είχε χάσει αρκετό αίμα. «Οι άνθρωποι έμπαιναν την άλλη ημέρα στο ιατρείο και λέγανε «τραυματίες από την Ουκρανία φέρατε;». Είχαν γεμίσει παντού αίματα», είπε χαρακτηριστικά.