ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Μίνι χάος στο αεροδρόμιο - Αεροσκάφος των ΗΠΑ με βλάβη προσγειώθηκε στο «Ι. Δασκαλογιάννης»

αεροδρόμιο Χανιά
Αναστάτωση στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το αεροδρόμιο των Χανίων το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου εξαιτίας ενός μαχητικού αεροσκάφους των ΗΠΑ που παρουσίασε βλάβη.

Ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, προκάλεσε μεγάλα ζητήματα και διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου των Χανίων.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» τέθηκε σε κατάσταση full emergency λίγο μετά τις 15:00 τον Δεκαπενταύγουστο, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν για το πρόβλημα του αμερικανικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews, σταμάτησαν αφίξεις και αναχωρήσεις ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία από και προς το αεροδρόμιο, στην ευθεία που οδηγεί σε αυτό από τα Χανιά.

Τεράστιο μποτιλιάρισμα στα Χανιά, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο.Flashnews.gr

Εν τέλει, το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ μετά από λίγη ώρα προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα και αφού δόθηκε το «πράσινο φως» αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και η κυκλοφορία στον δρόμο.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, το πρόβλημα πιθανότατα να αφορούσε το ουραίο φτερό του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος που προκάλεσε τον συναγερμό στα Χανιά.Flashnews.gr

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί στις αμερικανικές βάσεις ευκολίας ή αν έκανε αναγκαστική προσγείωση στο σημείο λόγω του τεχνικού προβλήματος.