ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου - 51 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

φωτιά ναύπλιο
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ναύπλιο
INTIME / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Φωτιά: Οριοθετήθηκε το μέτωπο στα Πυργιώτικα Ναυπλίου ενώ σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές.

Ακόμα και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η πυροσβεστική δεν σταμάτησε να δίνει μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, από τις 18:00 της Κυριακής (14/8) μέχρι τις 18:00 της Δευτέρας (15/8), εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές.

Όπως υπογραμμίζει η πυροσβεστική, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Νωρίτερα, «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις από το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστο στο Ναύπλιο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Πυργιώτικα και γρήγορα πήρε διαστάσεις, ενώ υπήρξε έντονη ανησυχία για τον οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 16:00, υπήρξε και ένα νέο μέτωπο σε περιοχή παρακείμενη των Πυργιώτικων, στα Λευκάκια, ωστόσο υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη φωτιά στα Πυργιώτικα επιχείρησε και ομάδα Νορβηγών πυροσβεστών, ενώ σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε σαφές πως η προσπάθεια για να ελεγχθεί το μέτωπο συνεχίζεται, με το ευτύχημα να είναι πως δεν έχουν αναφερθεί φθορές στο οικιστικό κομμάτι της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ναύπλιο, χρειάστηκε να επιχειρήσουν ώρα 57 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, 13 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν τόσο μηχανήματα έργου όσο και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πληροφορίες για εκκένωση ξενοδοχείου

Αν και η πυροσβεστική είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αναφορές για προβλήματα σε κατοικίες και γενικότερα στον οικιστικό ιστό, τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Μάλιστα, αρκετά από αυτά αναφέρουν ότι έγινε προληπτική εκκένωση του ξενοδοχείου «Περιβόλι country hotel & retreat», το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο μέτωπο.

Σε κάθε περίπτωση, η πυρκαγιά πλέον χαρακτηρίζεται οριοθετημένη και δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος στην περιοχή.