ΕΛΛΑΔΑ

Ερημη πόλη: Αδειοι δρόμοι και εικόνα lockdown στην Αθήνα - Πότε αναμένεται η μεγάλη επιστροφή

Ερημη πόλη: Αδειοι δρόμοι και εικόνα lockdown στην Αθήνα - Πότε αναμένεται η μεγάλη επιστροφή
INTIME NEWS

Περιορισμένη καταγράφεται η κίνηση στους δύο οδικούς άξονες με τους παραθεριστές να μένουν μακριά από την Αττική

Εικόνες αυστηρού lockdown παρουσιάζει η Αθήνα, με το κέντρο της πόλης να είναι έρημο. Ιδια είναι η εικόνα και στις γειτονιές. Παραφωνία τα τουριστικά σημεία και τα νότια προάστια τα οποία έχουν κατακλύσει Ευρωπαίοι τουρίστες χωρίς να λείπουν και οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ.

Η μεγάλη φυγή των Αθηναίων καταγράφηκε στα διόδια του δύο εθνικών οδών από όπου μόνο την Πέμπτη πέρασαν περίπου 60.000 οχήματα ενώ η έξοδος κορυφώθηκε το Σάββατο. Το διήμερο 12 και 13 Αυγούστου, την Παρασκευή και το Σάββατο, μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πέρασαν με προορισμό εκτός Αττικής περί τα 190.000 αυτοκίνητα, περίπου 50.000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Αλλά και την Κυριακή (και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας) περίπου 61.000 οχήματα εγκατέλειψαν την Αττική. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 38.860 με κατεύθυνση προς την Πελοπόννησο και 22.519 προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Ομαλή ήταν η κίνηση καθόλη την διάρκεια της Δευτέρας στα διόδια, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ενδεικτικό πως και οι επόμενες μέρες στην Αττική θα κυλήσουν εν ηρεμία με τους κατοίκους να παραμένουν στον τόπο των θερινών τους διακοπών, με το πρώτο κύμα επιστροφής να μην αναμένεται πριν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ενώ ο μεγάλος όγκος θα «επαναπατριστεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα Διόδια της Ελευσίνας από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και περίπου μέχρι τις 22.00 είχαν περάσει με κατεύθυνση προς την Αθήνα 30.696 οχήματα, στην πλειοψηφία τους μόνο με οδηγό. Την ίδια ώρα όμως 12.518 ήταν τα οχήματα που ακολούθησαν αντίστροφη πορεία εγκαταλείποντας το Λεκανοπέδιο.

Και ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι εγκατέλειψαν την Αττική, τα νότια προάστια πλημμύρισαν από τουρίστες.

Δείτε φωτογραφίες