Κορονοϊός: «Βράζουν» τα νησιά - Τα 5 που είναι στο «κόκκινο» - Η ανάλυση Μαγιορκίνη

Newsbomb

Μεγάλο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε πολλά νησιά.
INTIME

Κορονοϊού: Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα σε ορισμένες περιοχές είναι περισσότερα, αφού λόγω του καλοκαιριού δεν πραγματοποιούνται τόσα τεστ ανίχνευσης covid-19 - Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας

Μπορεί η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας να έδειξε σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας (-27% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση), ωστόσο υπενθύμισε ότι ο ιός είναι εδώ, με αρκετά νησιά να βρίσκονται «στο κόκκινο»

Μεγάλο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε πολλά νησιά της χώρας καθώς η «απόβαση» των αδειούχων και η απουσία περιορισμών (μετά από δύο χρόνια πανδημίας) προκάλεσε αρκετές μολύνσεις.

Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα σε ορισμένες περιοχές είναι περισσότερα, αφού λόγω του καλοκαιριού δεν πραγματοποιούνται τόσα τεστ ανίχνευσης covid-19.

Ειδικότερα τα 5 νησιά που «βράζουν» από κρούσματα είναι η Εύβοια: 1.809, η Κρήτη (Ηράκλειο: 2.168 - Χανιά: 1.367), η Κέρκυρα: 910, η Μυτιλήνη: 808, και η Χίος: 56.

Η ανάλυση Μαγιορκίνη

Για την πορεία της πανδημίας το καλοκαίρι, ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε - με ανάρτησή του στο Facebook - ότι: «Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved