ΕΛΛΑΔΑ

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Οι επιτυχίες του που άφησαν εποχή

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Οι επιτυχίες του που άφησαν εποχή
gossiptv

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Από το «Μάθημα Σολφέζ» μέχρι τη «Λάμψη». Ο τραγουδιστής που σημάδεψε με τις επιτυχίες του δεν είναι πια μαζί μας...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Την είδηση έκανε γνωστή η Μπέσσυ Αργυράκη μέσω των social media.

«Αντίο αγαπημένε μου. Έφυγες αθόρυβα στον ύπνο σου όπως χαμηλών τόνων και διακριτικός ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και κουράγιο».

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1949. Το 1977 ξεχώρισε συμμετέχοντας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», μαζί με τη Μαριάννα Τόλη, την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Πασχάλη, κατακτώντας την 5η θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν αυτός, επίσης, που έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.