ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση "ενότητας" στον Ι.Ν του Αγ.Παντελεήμονα

Εκδήλωση "ενότητας" στον Ι.Ν του Αγ.Παντελεήμονα
«Να΄ ναι ευλογημένη. Ας την κάνουμε», ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ...

«Να΄ ναι ευλογημένη. Ας την κάνουμε», ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην πρωτοβουλία - πρόταση του Μεγάρου Μουσικής να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής εκδήλωση, μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Μιας περιοχής που τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, απασχολεί σχεδόν καθημερινά τα αστυνομικά δελτία και το κλίμα είναι οξυμένο.

Μιλώντας στο “newsbomb.gr” ο πατέρας Μάξιμος, προϊστάμενος του ναού και υπεύθυνος της εκδήλωσης σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, έκανε λόγο για μια
ανοικτή και υψηλού επιπέδου εκδήλωση με τον Γιώργο Νταλάρα, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν, είτε είναι ‘Έλληνες, είτε αλλοδαποί. «Θα είναι αποδεκτοί όλοι. Κανείς δεν θα τους ρωτήσει τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Είναι μια εκδήλωση που σκοπό έχει να ενώσει και όχι να διχάσει» τόνισε και προειδοποίησε: «Δεν θα αφήσουμε ούτε χαραμάδα για οποιονδήποτε θελήσει να εκμεταλλευτεί ένα πολιτιστικό γεγονός που ευελπιστούμε πως θα προσφέρει στην κοινωνική αλληλεγγύη και την αναβάθμιση του Αγίου Παντελεήμονα, που κάποτε ήταν τόσο αναβαθμισμένος, όπως είναι το Κολωνάκι και η Εκάλη, και σήμερα δοκιμάζεται».

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής που παραμένουν ξεσηκωμένοι λόγω της εγκληματικότητας και ζητούν λύση στο ζήτημα των μεταναστών, βρίσκονται σε συζητήσεις για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Έως τώρα, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δημιουργήσουν την οποιαδήποτε ένταση και το μόνο που εξετάζουν για να τύχουν προσοχής, είναι η ανάρτηση ενός πανό.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας από νωρίς θα είναι δρακόντεια μέσα και έξω από τον ιερό ναό, αλλά και στους γύρω δρόμους, αφού εκτός από τον κ. Ιερώνυμο, το παρόν θα δώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. «Ο ρόλος και της Εκκλησίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων όσων συμμετέχουν είναι καθαρά ενωτικός μπροστά σε μια κοινωνική και ευρύτερη κρίση. Η πολιτιστική μας παράδοση είναι ζωντανή μέχρι σήμερα και μπορεί να γίνει ένα μέσο για την αντιμετώπιση όλων των ζωτικών ζητημάτων της χώρας μας και της περιοχής μας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα», επεσήμανε ο πατέρας Μάξιμος.

Ράνια Καρατζαφέρη

Ροή Ειδήσεων