ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Αποφασίζει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα - Χωρίς μάσκες και στοχευμένα τεστ

Σχολεία
«Θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα»
Intime News

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αναμένεται να γίνει με «αέρα» κανονικότητας

Με αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι αλλαγές που αναμένεται να ισχύσουν θα τεθούν επί τάπητος από την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα λάβουν αποφάσεις με βάση την εμβολιαστική κάλυψη αλλά και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η επιστροφή των μαθητών αναμένεται να γίνει με «αέρα» κανονικότητας και συγκεκριμένα χωρίς μάσκες αλλά και με στοχευμένα τεστ όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ», είπε ο Θ. Πλεύρης και υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Από την πλευρά της μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο, ωστόσο κάλεσε τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες.

«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.