ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του κακοποιημένου βρέφους - Το ταρακούνησε επειδή έκλαιγε

Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του κακοποιημένου βρέφους - Το ταρακούνησε επειδή έκλαιγε
INTIME NEWS

Το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας και η μητέρα του τεσσάρων μηνών βρέφους από την Κυπαρισσία, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Το βρέφος έπεσε θύμα βάναυσης συμπεριφοράς από τον 20χρονο πατέρα του, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη. Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του.

Όπως αναφέρει το best-tv.gr σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ο πατέρας φρόντιζε το 4 μηνών κοριτσάκι ενόσω η σύζυγός του εργαζόταν. Το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και καθώς το παιδί είχε σπασμούς διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής του κρίνοντας πως πρέπει να διασωληνωθεί και να φύγει για Νοσοκομείο της Αττικής.

Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι ταρακούνησε το κοριτσάκι επειδή έκλαιγε. Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων καθώς σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκε ένα όπλο και μικροποσότητα χασίς.

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

Διαβάστε επίσης