ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Μαζική κακοποίηση δεκάδων γατών - «Συλλέκτης» τις κρατά έγκλειστες υπό άθλιες συνθήκες

Σαλαμίνα: Μαζική κακοποίηση δεκάδων γατών - «Συλλέκτης» τις κρατά έγκλειστες υπό άθλιες συνθήκες
Δεκάδες γάτες ζουν σε κλειστό χώρο υπό άθλιες συνθήκες.

Μια ακραία υπόθεση μαζικής κακοποίησης γατών λαμβάνει χώρα σε δύο ξεχωριστές περιοχές, στη Νίκαια και στη Σαλαμίνα, με δράστη τον ίδιο άνθρωπο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr, ένας άνδρας, κρατάει εγκλωβισμένες, υπό άθλιες συνθήκες, περίπου 40 γάτες σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο στη Σαλαμίνα και άλλες 10 σε ακόμη πιο μικρό χώρο στη Νίκαια.

Λόγω της έντονης δυσοσμίας που έχει προκληθεί, έχουν αρχίσει εδώ και εβδομάδες να αντιδρούν οι γείτονες, ενώ η γειτονιά έχει γεμίσει ψύλλους. Σύμφωνα με μαρτυρίες στον χώρο της Σαλαμίνας υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 6 νεογέννητα γατάκια, η επιβίωση των οποίων φυσικά τίθεται σε κίνδυνο.

Πρόκειται για περίπτωση παθητικής κακοποίησης των ζώων (περίπτωση «συλλέκτη»), τα οποία αναγκάζονται να ζουν υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες. Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούλιο και έχουν γίνει καταγγελίες προς όλους τους αρμόδιους φορείς (τοπικές φιλοζωικές, αστυνομία, δήμος και πρόσφατα εισαγγελέας) δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο καταγγέλων περιγράφει αυτή τη νοσηρή κατάσταση στο newsbomb.gr:

«Βλέποντας την κατάσταση να γίνεται επιβλαβή και επικίνδυνη για ζώα αλλά και ανθρώπους πήραμε την απόφαση να καταθέσουμε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας ελπίζοντας να βρεθεί τρόπος να απομακρύνουν τα ζώα οι δημοτικές υπηρεσίες μέσω της Εισαγγελίας, αφού οι γείτονες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα λόγω της δυσοσμίας και των ψύλλων.

Ο εισαγγελέας έχει κοινοποιήσει την καταγγελία μου στις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πειραιά, όπου ωστόσο η υπηρεσία δήλωσε αναρμόδια και με παρέπεμψε στην Κτηνιατρική υπηρεσία όπου θα μπορούσε να περισυλλέξει τις γάτες ώστε να πάει στο αρμόδιο τμήμα να αποπαρασιτωθουν, να στειρωθούν και να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την ομαλή διαβίωση τους...

Μιλώντας με την υπεύθυνη του Κτηνιατρικού τμήματος μου ανέφερε ότι δεν υφίσταται μετά το 2021 αυτή η δυνατότητα από το τμήμα αυτό και ότι είχε δημιουργηθεί ένα όργανο που ήταν αρμόδιο για τα ζώα συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τους κάλεσα και μου δήλωσαν ότι είναι απλά ελεγκτικό όργανο και δεν μπορούν να επέμβουν σε αυτές τις περιπτώσεις».

Αναμένεται η αντίδραση των αρμοδίων προκειμένου να διασωθούν οι δεκάδες γάτες.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb: Το προφίλ του κακοποιητή ζώων και γιατί το επόμενο γατάκι μπορεί να είσαι εσύ

Κρήτη: Πουλούσε παράνομα στο διαδίκτυο γατάκια – «Χειροπέδες» σε ένα άτομο

Ρέθυμνο: Αναζητείται ψυχοπαθής που πυροβολεί γάτες!