ΕΛΛΑΔΑ

Σύρος: Η μία μετά την άλλη οι καταγγελίες για επικίνδυνα παιχνίδια νεαρών στο νησί

Σύρος: Η μία μετά την άλλη οι καταγγελίες για επικίνδυνα παιχνίδια νεαρών στο νησί
Η λίστα με τις αταξίες των παιδιών
Pixabay

Παιδιά, ηλικίας κυρίως Δημοτικού, προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των Συριανών πολιτών με τις αταξίες τους.

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες από πολίτες που το τελευταίο διάστημα έπεσαν πάνω σε «ανόητα» παιχνίδια νεαρών με κίνδυνο για τη ζωή των ίδιων των παιδιών αλλά και της δικής τους, στην Σύρο.

Τα συγκεντρώσαμε και σας τα αναφέρουμε.

Παιδιά (ηλικίας κυρίως Δημοτικού), που κρύβονται πάνω στο γεφύρι στη Λαλακιά και πετάνε είτε νεράντζια είτε πέτρες πάνω από το γεφύρι προς τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Νεαροί, που κρύβονται στον -κεντρικό κι επικίνδυνο συνάμα- δρόμο της Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου και πετάγονται τελευταία στιγμή μπροστά τις ρόδες αυτοκινήτων και οδηγών.

Και τα δυο πιο πάνω περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε χωριά της Σύρου, σε πολυσύχναστες οδούς κυρίως βράδυ ή όταν αρχίζει να σουρουπώνει ούτως ώστε να μην υπάρχει καλή ορατότητα.

Παιδιά με σπάγκο στην Ταξιαρχών να στέκονται τα μισά από τη μία και τα υπόλοιπα μισά από την άλλη πλευρά του πεζοδρομίου προσπαθώντας να ρίξουν κάτω διερχόμενους πεζούς.

Νεαροί με μηχανές και κουκούλες full face, να περνούν από οικείες ενώ έχει βραδιάσει και να πετούν με μανία, νεράντζια, λεμόνια και πέτρες.

Μηχανάκια αλλά και ποδήλατα με νεαρούς οδηγούς και πιτσιρίκια αντίστοιχα, να πετάγονται σε μονόδρομους, οδηγώντας με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Κάτοικος περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή μεγάλη παρέα νεαρών ήταν συγκεντρωμένοι στην εν λόγω περιοχή κι ανέβαιναν σε ταράτσα παλαιού σπιτιού που της ανήκει αλλά σε παρατηρήσεις που τους έκαναν τα παιδιά τους απαντούσαν βρίζοντας.

«Έφευγαν προς στιγμήν από το σημείο και επέστρεφαν! Οι αστυνομία ειδοποιήθηκε δύο φορές αλλά όπως πάντα δεν είχαν όχημα μας είπαν ότι δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας! Η ερώτηση είναι αν πέσει η σάπια ταράτσα και τα πλακώσει ποιος έχει την ευθύνη;»

Και τώρα ήρθαν και τα φραγκόσυκα στην Άνω Σύρο, να προστεθούν στη λίστα των ανόητων- πλην επικίνδυνων παιχνιδιών που όλο και μεγαλώνει.

Πηγή: cycladeslive.gr