ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία Newsbomb.gr στην Πολυτεχνειούπολη - Αυτή είναι η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες

Αυτοψία Newsbomb.gr στην Πολυτεχνειούπολη - Αυτή είναι η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες
Αυτοψία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Η επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου έφερε στο προσκήνιο τη δράση τριών εγκληματικών οργανώσεων. Το κτήριο που στεγάζονται οι φοιτητικές εστίες είναι σε άθλια κατάσταση, όπως φαίνεται και από την αυτοψία του Newsbomb.gr

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ένα χάος επικρατεί στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, όπου χτες (27/9) επιχείρησε η αστυνομία μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας ένας 30χρονος Αλβανικής καταγωγής επιτέθηκε με κατσαβίδι και μια αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η επιχείρηση διεξήχθη διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Το Newsbomb.gr έκανε αυτοψία στο κτήριο που στεγάζονται οι φοιτητικές εστίες και αποκαλύπτει την κατάστασή τους.

Δωμάτια διαλυμένα, τοίχοι φθαρμένοι και πόρτες σπασμένες. Σίγουρα δεν είναι ένα μέρος που θα μπορούσαν να μείνουν οι φοιτητές ή γενικά κάποιος άνθρωπος.

Βίντεο-ντοκουμέντο - Η δράση των τριών εγκληματικών οργανώσεων

Βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτήριο. Ένα δωμάτιο της παλιάς εστίας το οποίο είχε διαρρηχθεί από Αλβανούς κακοποιούς και χρησιμοποιούταν ως κρησφύγετο.

Στο ίδιο βίντεο μπορεί να δει κανείς δύο άτομα, ενώ ο συνεργός τους καταγράφει τις εικόνες με το κινητό του τηλέφωνο. Οι πρωταγωνιστές φοράνε γκρι παντελόνι φόρμας, πράσινο μπουφάν με κουκούλες, ενώ τα πρόσωπα τους είναι καλυμμένα.

O ένα από αυτούς που κάθεται σε καρέκλα έχει δίπλα του μια κοντόκανη καραμπίνα, ενώ ο συνεργός που είναι όρθιος και κινείται στους ρυθμούς της μουσική, έχει ζωσμένο στη μέση του ένα περίστροφο το οποίο και επιδεικνύει.

Η δράση των τριών εγκληματικών οργανώσεων, που είχαν μετατρέψει σε «στρατηγείο - ορμητήριο» την παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, φαίνεται να μην σταμάτα στις ληστείες κλοπές και το εμπόριο των ναρκωτικών, καθώς, όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα των αστυνομικών, οι κακοποιοί είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη ακόμα και εμπόριο όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόγειο πάρκινγκ της Πολυτεχνειούπολη, ένας από τους συλληφθέντες κακοποιούς της χθεσινής επιχείρησης, είχε συνάντηση με πέντε άγνωστα άτομα, στα οποία πούλησε ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ.

Στην έρευνα που έκανε η αστυνομία στο χώρο της φοιτητικής εστίας εντόπισε καραμπίνα, full face μάσκα, αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς επίσης και ζυγαριές ακριβείας.

Σχετικές ειδήσεις