ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Κύθηρα-Συγκλονίζει ο Δήμαρχος: Η θάλασσα τους χτυπούσε σαν χταπόδια - Πέθαναν 5 μπροστά μου

Ναυάγιο Κύθηρα-Συγκλονίζει ο Δήμαρχος: Η θάλασσα τους χτυπούσε σαν χταπόδια - Πέθαναν 5 μπροστά μου

Τις στιγμές που βίωσαν μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα περιγράφει ο δήμαρχος του νησιού

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν στη διάρκεια της νύχτας, μόλις έγινε αντιληπτό το ναυάγιο με τους μετανάστες, περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 - 20 μέτρα.

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ναυάγιο των Κυθήρων τουλάχιστον 80 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο έχουν διασωθεί, ενώ αναζητούνται άλλοι 15 καθώς οι πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές είναι πως συνολικά είναι 95 άνθρωποι. Παράλληλα, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης