ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Πλημμύρισε η πόλη από το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush – Εντυπωσιακά πλάνα

Χανιά: Πλημμύρισε η πόλη από το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush – Εντυπωσιακά πλάνα
Το εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο σε παλαιότερο ταξίδι του.
Smith Collection/Gado/Getty Images

Το εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο George H.W. Bush βρίσκεται από χθες στη Σούδα και τα πλάνα από το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακά. Το πλήρωμα βγήκε βόλτα και… βούλιαξαν τα Χανιά!

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο George H.W. Bush (CVN-77) έχει «δέσει» στη νατοϊκή προβλήματα Κ14 στο Μαράθι Χανίων, εντός του κόλπου της Σούδας. Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ έχει τραβήξει τα βλέμματα, ενώ τηλεοπτικοί σταθμοί πήραν άδεια για να ανέβουν επάνω σε αυτό και να καταγράψουν μερικά εντυπωσιακά πλάνα.

Σε αυτά μπορεί να αντιληφθεί κανείς τον τεράστιο όγκο του, καθώς έχει μήκος περίπου 333 μέτρα και εκτόπισμα 100.000 τόνων. Η ταχύτητά του ξεπερνά τους 30 κόμβους χάρη στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν για περισσότερο από 20 χρόνια χωρίς συντήρηση και ανεφοδιασμό!

Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου φτάνει τα 3.500 άτομα, ενώ επιπλέον 2.500 άτομα επιβαίνουν σε αυτό για την υποστήριξη των αεροσκαφών που μεταφέρει. Το «γιγαντιαίο» αεροπλανοφόρο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 85 μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα.

Στη Σούδα το «George H.W. Bush» έδεσε το βράδυ της Πέμπτης (6/10) και το πρωί της Παρασκευής (7/10), αρκετά από τα μέλη του πληρώματος βγήκαν για μια βόλτα στα Χανιά. Είναι ενδεικτικό πως στο ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, αναφέρθηκε ότι… πλημμύρισε η πόλη από τον κόσμο που βγήκε από το αεροπλανοφόρο!

Πέρα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τη θεόρατη όψη του αεροπλανοφόρου, δίνεται μεγάλη σημασία στην παρουσία του στη Σούδα καθώς αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε μια εποχή όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο έπακρο.

Οι κοινές ασκήσεις και το γεγονός ότι έχει καταπλεύσει μεταφέροντας μοίρες πανίσχυρων μαχητικών αεροσκαφών, στέλνουν το μήνυμα για την αναγνώριση των ΗΠΑ πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας για άλλη μια φορά την Τουρκία στον ρόλο του «ταραξία» της ευρύτερης περιοχής.