ΕΛΛΑΔΑ

Σπαραγμός στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Αντίο αετέ μου...»

Σπαραγμός στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Αντίο αετέ μου...»
eurokinissi

Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Ξέσπασαν σε κλάματα συγγενείς - Κοσμοσυρροή για το ύστατο αντίο στον Έλληνα Ολυμπιονίκη

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης για να παραστεί στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και να τιμήσει την μνήμη του Ολυμπιονίκη, ο οποίος έχασε τη μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου στα 43 του χρόνια.

Το φέρετρο, σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, έφτασε στην εκκλησία μέσα σε ανείπωτη οδύνη από τον πρόωρο θάνατο του Αλέξανδρου.

Το κλίμα βαρύ. Συγγενείς, φίλοι, γείτονες, σύντροφοι, συναθλητές, άνθρωποι που γνώριζαν τον Αλέξανδρο αλλά και όσοι απλά τον έβλεπαν να αγωνίζεται και να κατακτά μετάλλια καταφτάνουν στον Ιερό Ναό για να τον δουν για μια τελευταία φορά, για να του πουν πόσο περήφανους τους έκανε και να τον αποχαιρετήσουν.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία:

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του. Η αδερφή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της πάνω από το φέρετρο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε στα μεγαλύτερα τουρνουά του τάε κβο ντο σε όλη την Ευρώπη.

Ο πατέρας του Αλέξανδρου σε μία συνταρακτική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη φώναξε:«Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό».

Συντετριμμένες έφθασαν στην εκκλησία και σύζυγος του δύο φορές «αργυρού» Ολυμπιονίκη, Δώρα Τσαμπάζη, και η αδερφή του, που σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έλεγε «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου».

Το παρών έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιελίδης και πολλοί ακόμη.

Με πληροφορίες από thestival.gr, voria.gr

ΔΙαβάστε επίσης:

Στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο Αλέξης Τσίπρας

Αλ. Νικολαΐδης: Τυλιγμένος στην ελληνική σημαία στο τελευταίο αντίο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η νέα συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του