ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα αναβολή για τις 21 Δεκεμβρίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Νέα αναβολή για τις 21 Δεκεμβρίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου.
INTIME NEWS

Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, για τις 21 Δεκεμβρίου έλαβε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου των δύο κοριτσιών της Μαλένας και Ίριδας.

Τρίτη προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου, έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την 35η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας επρόκειτο να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η νέα προθεσμία δόθηκε αφού προηγουμένως η ανακρίτρια έκανε δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος της 33χρονης Αλέξης Κούγιας για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων αλλά και για ακυρότητα της προδικασίας. Μάλιστα, το αίτημα για ακυρότητα της διαδικασίας θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Η αμφισβήτηση του πορίσματος

Ο Αλέξης Κούγιας ήδη με ανακοίνωση του χθες έκανε γνωστό ότι αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα κάνοντας λόγο για «προσυνεννοημένο πόρισμα». Ο ποινικολόγος ζήτησε τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα. Ειδικότερα, ζητεί να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητήςιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘκαι Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής. Με το ίδιο αίτημα ζητά να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας και Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ανάμεσα στα αίτηματα του κ. Κούγια ήταν και η κλήση για κατάθεση στον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ’ εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάντο της Μαλένας, αλλά και η κατάθεση της παθολογοανατόμου κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις