ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Στα... βράχια από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Κιβωτός του Κόσμου: Στα... βράχια από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Κιβωτός του Κόσμου: Διαρκείς αποκαλύψεις και νέα στοιχεία προκύπτουν από τις παράλληλες έρευνες για τον οργανισμό. Χιλιάδες σελίδες έχει συλλέξει η οικονομική αστυνομία,. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους καταγγέλλοντες και από τις οικογένειες φιλοξενούμενων παιδιών.

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι για την Κιβωτό του Κόσμου αυτή που θα αρχίσει από τη Δευτέρα (28/11). Η δικαστική και αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να φέρουν στο φως ακόμα περισσότερα στοιχεία για όλα όσα έχουν καταγγελθεί και αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού, την κακοποίηση και ασέλγεια σε βάρος παιδιών και τις ευθύνες του πατέρα Αντώνιου.

Ήδη τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε σωρεία αιφνιδιαστικών ελέγχων σε όλες τις δομές και τα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου σε Αθήνα, Πογιωνανή, Κόνιτσα, Καλαμάτα, Βόλο και Χίο. Από αυτές τις έρευνες έχουν συγκεντρώσει παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια ενώ είναι σε ανοικτή γραμμή με την ΑΑΔΕ και τις τράπεζες, από τις οποίες έχουν ζητήσει στοιχεία για τα νυν και τα πρώην μέλη της Κιβωτού.

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με την οικονομική αστυνομία, οι υποδιευθύνσεις της Ασφάλειας «τρέχουν» τις δικές τους έρευνες. Σε αυτή που έγινε στον Βόλο, ανάμεσα στα ακίνητα που ανήκουν στην Κιβωτό εντοπίστηκαν και τρία διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, σοκ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της Real News για τις απειλές που έχει δεχθεί ο 19χρονος ο οποίος έκανε την αρχική καταγγελία και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Μάρτυρες «κλειδιά» για την υπόθεση θεωρούνται δύο φιλοξενούμενα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου, τα οποία κατονομάστηκαν από άτομα που έχουν δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα, ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι μαρτυρίες συγγενών που αναφέρουν ότι τα στελέχη των δομών προσπαθούσαν να τους αποξενώσουν από τα παιδιά τους.

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος μέσα από «διαρροές» και ανθρώπους του περιβάλλοντός του, εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα και να μιλά για «κατασκευασμένη» υπόθεση. «Όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί. Ο πατήρ Αντώνιος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης», ανέφερε στην ΕΡΤ στενός του συνεργάτης.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις