MEDIA

Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: Αντιμετώπισα τον φόβο μου

Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: Αντιμετώπισα τον φόβο μου
Η ηθοποιός, Λένα Δροσάκη.
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Η Λένα Δροσάκη μίλησε για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στην οποία η ίδια κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και υπογράμμισε ότι κατάφερε να καταπολεμήσει τους φόβους και τα τραύματα που είχε από τα περιστατικά που καταγγέλλει για τον γνωστό ηθοποιό.

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δεν γίνεται», στον Alpha φιλοξενήθηκε η Λένα Δροσάκη. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε και για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, τα συναισθήματά της και το πώς βίωσε τη διαδικασία της δίκης, στην οποία κατέθεσε μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

«Είμαι καλύτερα γιατί αντιμετώπισα τον φόβο μου, τα τραύματά μου με το να μιλήσω και να σταθώ αντάξια των συνθηκών. Νιώθω ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και όχι μόνο τον εαυτό μου… πόσα στόματα δεν έχουν ανοίξει. Είμαι υπερήφανη που η κοινωνία μετακινείται και αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο έτσι τα πράγματα. Έχει δρόμο όμως ακόμα για να έρθει η επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η Λένα Δροσάκη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κάτια Δανδουλάκη και τη στάση που κράτησε στην υπόθεση. «Έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα θα μετακινηθούν σε μία άλλη τροχιά, προς το φως, προς τη δικαιοσύνη μόνο όταν παίρνουμε θέση και η κυρία Δανδουλάκη είναι μία από αυτές που θα αλλάξουν την τροχιά, γιατί πήρε θέση και σε όλη της τη ζωή έχει αποδείξει πόσο μεγάλη κυρία είναι», ήταν τα λόγια της.

Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Με λυγμούς καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της ξεκίνησε να εξιστορεί όσα της συνέβησαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Λένα Δροσάκη, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022.

«Γνώρισα τον κατηγορούμενο στη σχολή μου. Το 2007 πήγαμε με τους συμμαθητές μου στα γυρίσματα του Λάκη του Γλυκούλη. Σε κάποιο διάλειμμα μας πήγε στην ταράτσα. Εκεί θυμάμαι να κοιτάζω τα παπούτσια της φίλης μου και του έδωσα το κινητό μου. Μετά από κάποιες μέρες άρχισε να με παίρνει τηλέφωνο. Μου έλεγε ''τι φοράς; Έχω κ***, θέλω να σε χ*** εκεί'. Του έλεγα ποιος είναι; Ποιος είναι; Κάποια στιγμή μου λέει ο Πετρος. Κατάλαβα ότι αυνανιζόταν. Του λέω σας παρακαλώ. Εκείνος συνέχιζε», ανέφερε η μαρτυρας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι βρήκε μπροστά της τον ηθοποιό και στις εξετάσεις της στο Υπουργείο Πολιτισμού. «Όταν έδινα εξετάσεις μου στο υπουργείο, ήρθε μπροστά μου και μου είπε ''θέλω να μου κάτσεις, αν δε μου κάτσεις, δε θα περάσεις''. Θυμάμαι μετά να είμαι στη σκηνή, και βλέπω από τις κουρτίνες να μπαίνει. Τον χαιρετάνε όλοι. Εγώ πάγωσα, τα έχασα. Φεύγοντας θυμάμαι να βάζει το δάχτυλο στο κεφάλι, σα να μου λέει ''στα ελεγα''», είπε.

«Το 2015 βραβεύομαι με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Συναντώ τη Μ.Κ για να μου πάρει συνέντευξη. Είναι φιλική μαζί μου. Προσπαθεί να κάνουμε παρέα, να πηγαίνουμε στις πρεμιέρες. Με καλεί σε μια παράσταση που σκηνοθετούσε ο κατηγορούμενος. Της λέω θα είναι εκεί; Μου λέει όχι. Φύγαμε από την παράσταση και μου λέει να πάμε για φαγητό. Εκεί που πήγαμε βλέπω ένα τραπέζι και ήταν ο Φιλιππίδης εκεί. Σοκαρίστηκα. Εκείνος μου μιλούσε σαν να με γνωρίζει πρώτη φορά. Συμμετείχα κι εγώ στη συζήτηση. Σκέφτηκα μάλλον δε θυμάται ποια είμαι και τι έχει κάνει γιατί θα το κάνει σε πολλές. Μετά από αυτό ζήτησα από την Μ.Κ να μη με ξανακαλέσει κάπου χωρίς να μου πει ποιοι είναι εκεί. Αργότερα σε κάποια εκπομπή είπε ο Φιλιππίδης ποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί του αρέσουν και με ανέφερε. Η Μ.Κ μου έστειλε το απόσπασμα και μου λέει χρωστάς στον Πέτρο που σε ανέφερε και μου άσκησε ψυχολογική πίεση και του έστειλα στο Instagram ''ευχαριστώ''», είπε στο δικαστήριο η Λένα Δροσάκη.

Πρόεδρος: Εσείς συνεχίσατε να κάνετε παρέα με τη συγκεκριμένη κοπέλα;

Μαρτυρας: Νόμιζα οτι κρατάω τα πράγματα σε ασφαλή δρόμο. Παιδιά από το χώρο μου έλεγαν τι κανείς παρέα με αυτή; Δεν ξέρεις ποια είναι;

Αναφερόμενη στην παράσταση με παραγωγό την Κάτια Δανδουλάκη περιέγραψε πως δέχτηκε να συμμετάσχει παρά το γεγονός οτι ο Φιλιππίδης θα ήταν σκηνοθέτης. «Μου μίλησε τόσο όμορφα για μένα και για την πορεία μου, ήταν τόσο τιμητικό. Της είπα τεράστιο ποσό για να αποφύγω. Μου είπε θα τα έχεις. Της λέω ο Φιλιππίδης θα παίζει στην παράσταση; Όχι μου λέει θα σκηνοθετήσει μόνο. Μου είπε ότι θα είμαι υπό την προστασία της», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια των προβών, όπως είπε η μάρτυρας, αν η ίδια μιλούσε με συναδέλφους θα υπήρχαν εντάσεις μετά. «Για παράδειγμα μια φορά είχε καλέσει μια δημοσιογράφο φίλη του. Έλεγε μια πρόταση στα γαλλικά και έγειρα προς το πλευρό του Δάνη Κατρανίδη να μου κάνει την προφορά. Ακούει και άρχισε να φωνάζει ''όταν μιλάω εγώ δε θα μιλάει κανείς!!!''. Μετά μου είπε ''θύμωσε το μωράκι;'' και του είπα ''από που κι ως που μωράκι;'' και λέει ''βλέπεις το μωράκι; Θύμωσε! Αν σε στείλω στην Καβάλα θα σου πω εγώ!''», ανέφερε η Λένα Δροσάκη και περιέγραψε σειρά περιστατικών και εκρήξεων του Πέτρου Φιλιππιδη με επίκεντρο την ίδια.

Μάλιστα, σε άλλο περιστατικό που περιέγραψε στο δικαστήριο, προκειμένου να ηρεμήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης φώναζε «Ποιος είναι ο Θεός; Εγώ» απαντούσε και η συνεργάτιδα του έλεγε «Εσύ, Πέτρο μου!».

Ένταση στη συνέχεια της κατάθεσης

Στη συνέχεια της κατάθεσης της ηθοποιού, την Παρασκευή (25/11), υπήρξε ένταση καθώς την ώρα που εξεταζόταν η Λένα Δροσάκη, ο δικηγόρος της ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου.

Όταν ακούστηκε η φράση «ερωτόλογα» για τα μηνύματα που έστελνε ο ηθοποιός δημιουργήθηκε ένταση καθώς από την πλευρά των καταγγελουσών δεν ήταν ερωτόλογα αλλά προστυχιές που έφερναν σε δύσκολη θέση και τη Λένα Δροσάκη.

Καθώς η ένταση των δύο δικηγόρων δεν έδειχνε να σταματά η έδρα αποσύρθηκε από την δικαστική αίθουσα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα ενώ έγινε άμεση επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να επιστρέψει η τάξη.

Στη συνέχεια η δίκη συνεχίστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη να «σπάει» τη σιωπή του στη δικαστική αίθουσα

«Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε έπειτα από δυο χρόνια ο Πετρος Φιλιππιδης έπειτα από ένταση που είχε προηγηθεί στη δικαστική αίθουσα.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα η Λένα Δροσακη ερωτήθηκε για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη, με τη μάρτυρα να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δε μπορεί να πει το όνομα.

Πρόεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.

Δροσάκη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Τότε, πετάχτηκε όρθιος ο Πέτρος Φιλιππίδης και φώναζε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;» με την Ελπίδα Νίνου να τον ηρεμεί και να κάθεται αμέσως μετά στην καρέκλα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να κάνει μια δήλωση, λέγοντας ότι τον προκαλούν.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube