ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας 21χρονης: «Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα της Εμμανουέλας»

Πατέρας 21χρονης: «Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα της Εμμανουέλας»

Ο πατέρας της 21χρονης, Εμμανουέλας, και ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησαν στο Newsbomb.gr για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, τη δωρεά οργάνων της 21χρονης και τους ισχυρισμούς του 26χρονου 

«Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα του κοριτσιού μου, το είχε εκφράσει η ίδια μέσα από συζητήσεις», λέει στο Newsbomb.gr ο πατέρας της 21χρονης Εμμανουέλας, που «έσβησε» έπειτα από μάχη ημερών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η 21χρονη Εμμανουέλα είχε χτυπηθεί και παρασυρθεί από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός και έδινε για μέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή και, όπως λέει η οικογένειά της στο Newsbomb.gr, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της. «Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει ζωή μέσα από το παιδί μου. Το παιδί μου δίνει ζωή», συμπληρώνει ο πατέρας της στο Newsbomb.gr.

Το πρωί της Δευτέρας, ο 26χρονος προφυλακίστηκε. Ο δράστης πέρασε το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τον θανάσιμο τραυματισμό της φοιτήτριας από τα Χανιά.

Κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας πως ο 26χρονος Αλβανός, ο άνθρωπος που πάτησε την νεαρή κοπέλα και την εγκατέλειψε στον δρόμο αιμόφυρτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της «κακουργηματικής δίωξης για θανατηφόρο σωματική βλάβη. Αύριο, Τρίτη, θα είμαστε το πρωί στη Θεσσαλονίκη και θα κάνουμε αίτημα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο καθώς ενώ την πάτησε μια φορά, συνέχισε περνώντας και δεύτερη φορά πάνω από την 21χρονη».

Ο δικηγόρος συνέχισε σχολιάζοντας πως ο 26χρονος προσπάθησε να διαφύγει και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που κινήθηκε αμέσως μετά το τροχαίο. «Όταν εξαφανίζεις το αυτοκίνητο και πετάς τις πινακίδες, κάτι θέλεις να αποφύγεις. Περίμενε 48 ώρες για να καλύψει ό,τι μπορούσε να καλύψει. Αρχικά, αναφέρει ότι δεν την είδε την 21χρονη, αλλά μετά σε άλλες δηλώσεις του σχολιάζει πως την είδε που μιλούσε στο κινητό της. Δεν στέκει!», ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος και συνέχισε: «Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, έχει ακόμα και το δικαίωμα της σιωπής. Ωστόσο, τα λεγόμενά του δεν πρέπει να προσβάλλουν την κοινή λογική και την μνήμη της 21χρονης».

Ο κ. Ρουσσόπουλος ανέφερε σχετικά με την δωρεά οργάνων και την κηδεία της φοιτήτριας πως «δεν έχει τελειώσει ακόμα η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων. Οπότε η σορός θα μεταφερθεί στην Κρήτη από το μεσημέρι της Τρίτης. Πιθανότατα η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη».

Το χρονικό του τροχαίου με θύμα την 21χρονη Εμμανουέλα

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα την Τρίτη 22/11 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, παρέσυρε την 21χρονη κοπέλα στην οδό Εγνατία και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών, όπου κάποιοι από αυτούς έτρεξαν να βοηθήσουν την κοπέλα. Άλλοι άνθρωποι κοίταξαν και απομνημόνευσαν τον αριθμό πινακίδας του ασυνείδητου οδηγού που διέφυγε.

Άμεσα οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διέκοψαν την κυκλοφορία και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην αιμόφυρτη κοπέλα μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο. Η Εμμανουέλα νοσηλευόταν για μέρες στο νοσοκομείο, ώσπου δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Βίντεο-ντοκουμέντο από το τροχαίο:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις