ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός - Ηχητικό ντοκουμέντο: Η δραματική έκκληση για τον 5χρονο

Κολωνός: Κοιμόμουν και άκουσα «βοήθεια», είπε ο πατέρας του 5χρονου
Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών.
eurokinissi.gr

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται το 5χρονο αγόρι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό το πρωί της Δευτέρας νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο πατέρας του 5χρονου παιδιού περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του Star τις δραματικές στιγμές μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Ο ίδιος ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα των παιδιών είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου "μπαμπά βοήθεια, βοήθεια". Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. "Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;" Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός», περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών.

«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει ενα ‘θαύμα’, μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…», είπε η μητέρα του 5χρονου που την ώρα της πυρκαγιάς δεν ήταν εκεί.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Τα σενάρια για τη φωτιά στον Κολωνό

Σύμφωνα, πάντως, με τα σενάρια που εξετάζονται ο 5χρονος φαίνεται να ήταν μόνος σε κρεβάτι άλλου δωματίου και ο 7χρονος αδερφός του ενδέχεται να έπαιζε με αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Η μια εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως ο 7χρονος ίσως, παίζοντας με τον αναπτήρα, να ξεκίνησε μια μικρής έκτασης φωτιά σε διάδρομο του σπιτιού. Το δεύτερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από την κουζίνα, αφού βρέθηκε ένα μαγειρικό σκεύος εκεί και θα εξεταστεί από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που θα ρίξει και φως στα πραγματικά αίτια της φωτιάς.

Ήταν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, από το υπνοδωμάτιό του, το 5χρονο αγόρι. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις