ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ν. Εύβοια - Παπαδόπουλος: «Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος»

Σεισμός Ν. Εύβοια - Παπαδόπουλος: «Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος»

Σεισμός Νότια Εύβοια: Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr και εξήγησε ότι η δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη και πως παρακολουθούν συνολικά το φαινόμενο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (29/11) στις 06:32, στη νότια Εύβοια, με εστιακό βάθος τα 13,2 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr εξηγώντας ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες.

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια και την Αττική με μέγέθος 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νέας Στύρας, με μικρότερα μεγέθη από προηγούμενες ημέρες.», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεπώς επειδή έχουμε σεισμική δραστηριότητα εδώ και δέκα ημέρες επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα συμπεριλαμβανομένη τη νέα σεισμική δραστηριότητα. Με απλά λόγια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη νότια Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική (pics)