ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι λήστεψαν την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι λήστεψαν την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια μετέβησαν οι γονείς της 21χρονης, ζητώντας να αλλάζει το κατηγορητήριο για τον δράστη – Σοκαριστική καταγγελία ότι λήστεψαν την 21χρονη Εμμανουέλα αφού χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο

Στην ανακρίτρια μετέβησαν το πρωί της Τρίτης 29/11 οι γονείς της 21χρονης Χανιώτισσας που χτυπήθηκε στη Θεσσαλονίκη από αυτοκίνητο και εξέπνευσε, ζητώντας να αλλάξει το κατηγορητήριο.

«Προσήλθαμε στο δικαστήριο με την οικογένεια προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και να λάβουμε τη δικογραφία. Η οικογένεια επομένως καθίσταται διάδικος» ανέφερε ο δικηγόρος Νικόλαος Ρουσσόπουλος στους δημοσιογράφους, γνωστοποιώντας παράλληλα καταγγελία σύμφωνα με την οποία η Εμμανουέλα είχε πάνω της 1500 ευρώ ποσό το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ.

Αναφορικά με την απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δικηγόρος είπε: «Ο κατηγορούμενος είναι το πρόσωπο σε μια ποινική δίκη και έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει ό,τι θέλει. Επέλεξε να διαψεύσει τους μάρτυρες και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό για το οποίο ζήτησε συγγνώμη είναι τελείως προσχηματικό».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της οικογένειας:

Βρέθηκαν οι λήπτες

Στο Μεταξύ, εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, θα πάρουν δώρα ζωής από την 21χρονη φοιτήτρια.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Στα δικαστήρια οι γονείς της Έμμας: Ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της 21χρονης

Τροχαίο Εμμανουέλα: Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας της