ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλλάζουν τις διαθήκες για να μην αφήσουν ακίνητα στην Κιβωτό

Αλλάζουν τις διαθήκες για να μην αφήσουν ακίνητα στην Κιβωτό
Κιβωτός του Κόσμου
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ τα πρώτα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία.

«Φύλλο και φτερό» έχει κάνει η οικονομική Αστυνομία τα έσοδα της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ σε κατ'οίκον έρευνα βρέθηκε το ποσό των 300-350.000 ευρώ, τη στιγμή που ήταν μπροστά ο πατέρας Αντώνιος.

Χθες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία τα πρώτα στοιχεία που συλλέχθηκαν. Η πρεσβυτέρα πριν από μια εβδομάδα πήγε σε τράπεζα και άδειασε τη θυρίδα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο περιεχόμενο της θυρίδας που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ποσό πολύ μεγαλύτερο των 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου, στον οποίο δεν έχει γίνει καμία κίνηση τα τελευταία 8 χρόνια και περιέχει το ποσό των 150.000 ευρώ. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί 10-12 εκατ. σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Στο μεταξύ πολλοί είναι οι δωρητές που αλλάζουν τις διαθήκες του ώστε να μην αφήσουν ακίνητα στην Κιβωτό του Κόσμου, σύμφωνα με πληροφορίες. Κάποιοι πολίτες που ήθελαν να κάνουν δωρεές είχαν βάλει συνδικαιούχο σε λογαριασμό τους τον πατέρα Αντώνιο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Λίγο πριν τις αποκαλύψεις αγόρασαν καταστροφέα εγγράφων

Ουκ ολίγα ευρήματα έχει στα χέρια της η αστυνομία από την Κιβωτό. Στη δομή της Καλαμάτας βρέθηκε κλειδωμένο σε συρτάρι ένα περίστροφο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε σε στέλεχος της δομής.

Μια περίεργη σύμπτωση είναι, επίσης, ότι μια βδομάδα πριν τις καταγγελίες, στη δομή της Καλαμάτας αγοράστηκε ένας καταστροφέας εγγράφων. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες έξω από τη δομή σε κάδους βρέθηκαν ένα σωρό έγγραφα πεταμένα και σκισμένα.

Κιβωτός: Το μότο της «ομερτά» στο Βόλο - «Η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος»

Νέα καταγγελία πρώην εργαζομένης στην Κιβωτό του Κόσμου έρχεται στο φως από το Newsbomb.gr και αποκαλύπτει την «ομερτά» που κάποιοι ήθελαν να επιβάλουν στους κόλπους του ιδρύματος.

Στη δομή στο Διμήνι του Βόλου φαίνεται ότι υπήρχε ένα «μότο σιωπής», το οποίο μάλιστα ήταν γραμμένο σε ένα καδράκι που ήταν τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη της δομής: «Η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος».

Πρώην εργαζόμενη στο συγκεκριμένο παράρτημα της «Κιβωτού», που βρίσκεται από τον Αύγουστο στο μικροσκόπιο των Αρχών, αποκαλύπτει: «Το μότο της Κιβωτού ήταν ‘η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος’. Ήταν μάλιστα κεντημένο σε ένα καδράκι που βρισκόταν αρχικά πάνω στο πιάνο στο σαλόνι και στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη. Ήταν πάγια τακτική η τρομοκρατία. Ήθελαν να επιβάλουν τη σιωπή. Να μη μιλάει κανείς. Η σιωπή όμως είναι συγκάλυψη και συνενοχή. Μας αντιμετώπιζαν όχι ως υπαλλήλους αλλά ως δουλικά τους. Η εντολή ήταν να μην έχουμε επαφές μεταξύ μας για να μη μαθαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Για τη δομή του Βόλου υπήρχαν δύο επίσημες καταγγελίες στην Ασφάλεια Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο για ξυλοδαρμούς παιδιών. Οι ξυλοδαρμοί συνδέονταν με υπόθεση διάρρηξης, που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στο χρηματοκιβώτιο του ιδρύματος. Τα θύματα του ξυλοδαρμού ήταν παιδιά της Κιβωτού που κατηγορήθηκαν ως υπαίτιοι της διάρρηξης.

Η πρώην εργαζόμενη της δομής, η οποία μιλά υπό το όρο της ανωνυμίας διότι όπως λέει φοβάται να δώσει συνέντευξη επωνύμως, σημειώνει: «Πριν ξεκινήσει η έρευνα της Ασφάλειας, άρχισε μία ενδοϋπηρεσιακή έρευνα από μία επιτροπή της Κιβωτού (αποτελούμενη από στελέχη της οργάνωσης) που ανέλαβε να πάρει καταθέσεις από τους εργαζομένους και από τα παιδιά που είχαν χτυπηθεί. Το διάστημα εκείνο στελέχη του ιδρύματος προσπαθούσαν να πείσουν τους πάντες ότι ένα από τα θύματα αυτοτραυματίστηκε στο τζάκι και ότι οι καταγγελίες είναι προϊόν της φαντασίας του. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους του ιδρύματος. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του ξυλοδαρμού στις εγκαταστάσεις του Βόλου ήταν παρόντες δύο στελέχη της δομής που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Από αυτά που γνωρίζω, στους ξυλοδαρμούς πρωταγωνίστησε στέλεχος της οργάνωσης που ήρθε στο Βόλο επίσκεψη μαζί με άλλα πρόσωπα του ιδρύματος».

Όσον αφορά στην τιμωρία των τριών παιδιών που κατηγορήθηκαν για την κλοπή στο χρηματοκιβώτιο της δομής, προσθέτει: «Τον έναν τον έστειλαν στη Χίο, τον άλλον στον Άνω Βόλο και τον τρίτο τον κράτησαν στο Διμήνι. Το παιδί που το έστειλαν στον Άνω Βόλο το έβαλαν σε ένα παράσπιτο μόνο του, χωρίς καμία επίβλεψη, με την εντολή να του πηγαίνουν φαγητό. Στόχος τους ήταν να περιμένουν να ενηλικιωθεί και να φύγει».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις