ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Aριέλ»: Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ– Πότε «χτυπά» την Αττική

Κακοκαιρία «Aριέλ»: Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ– Πότε «χτυπά» την Αττική
Eurokinissi

Κακοκαιρία Ariel: Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Δείτε LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία Αριέλ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Αρκετή βροχή στην Εύβοια

Η κακοκαιρία Αριέλ έχει ξεκινήσει ήδη το πέρασμά της από τη νοτιοδυτική Ελλάδα και προς το απόγευμα θα κατευθυνθεί προς τα βόρεια περνώντας από τον Σαρωνικό και ανεβαίνοντας προς Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη.

Το χαμηλό βαρομετρικό στη νότια Ιταλία κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους αρκετά ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο τα φαινόμενα είναι έντονα αυτή την στιγμή στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στη Ζάκυνθο και την ανατολική Πελοπόννησο. Αρκετή βροχή έχει δώσει στις Σπέτσες, το Κρανίδι και το Λεωνίδιο.

Οι επόμενες περιοχές που επηρεάζονται είναι η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται προς την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι το πολύ νερό θα πέσει στην ανατολική Θεσσαλία, την Ημαθία, την Πιερία, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Στη δυτική Αττική, στην Αίγινα αλλά και στην Αργολίδα θα βρέξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέσα στο έτος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Βίντεο: Η κακοκαιρία Άριελ και η τάση για... θερμή εισβολή

Καιρός: «Τρελή» τάση του GFS για... θερμή εισβολή

Ο καιρός στην Εύβοια

Ούτε η Εύβοια θα γλιτώσει από το μάτι της κακοκαιρίας. Οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ισχυρή βροχόπτωση από το απόγευμα και αργά το βράδυ της Τετάρτης 30/11.

Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου στην Αθήνα ο ουρανός θα είναι καθαρός και με ήλιο. Οι τελευταίες περιοχές που θα δεχθούν έντονες βροχές και καταιγίδες θα είναι το βορειοανατολικό Αιγαίο, η Θράκη, η κεντρική και η βόρεια Μακεδονία.

Ο καιρός σήμερα

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και νότια), στη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, βαθμιαία στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Κυκλάδες, στην Εύβοια, στις Σποράδες και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 18 βαθμούς, στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 12 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική και νότια Κρήτη.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις