ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Άριελ»: Μήνυμα του 112 στη Λήμνο - Περιορίστε μετακινήσεις

Κακοκαιρία «Άριελ»: Μήνυμα του 112 στη Λήμνο - Περιορίστε μετακινήσεις

Κακοκαιρία Ariel: Το κύμα κακοκαιρίας που ταλαιπώρησε για δύο 24ωρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αυτή τη στιγμή χτυπά το βόρειο Αιγαίο. 

Μήνυμα από το 112 έλαβαν στις 16:00 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Λήμνου, με τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή και τους κατοίκους να καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Η κακοκαιρία Ariel «χτυπά» την Λήμνο από το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνεχόμενη βροχόπτωση στο νησί έχει προκαλέσει προβλήματα κυριως στις μετακινήσεις ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορες για ζημιές.

Η πρόβλεψη αναφέρει οτι η βροχόπτωση θα συνεχιστεί κατα διαστήματα και την υπόπλοιπη ημέρα μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε φωτογραφίες από το νησί:

Δείτε επίσης τα βίντεο:

Εξασθενεί σταδιακά η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Ariel έχουν αρχίσει να εξασθενούν στην ηπειρωτική χώρα, με τις καταιγίδες να είναι σποραδικές.

Αύριο, Παρασκευή, σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες προοδευτικά έως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων πολύ τοπικού χαρακτήρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Δείτε live την πορεία των καιρικών φαινομένων:

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 4 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 14 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της ζημιές

Η Αττική δεν γλίτωσε από τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ariel, με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου προς την πρωτεύουσα, κοντά στην Κινέττα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς η τροχαία έσπευσε στο σημείο έτσι ώστε να αποτρέψει τυχόν περαιτέρω προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπήρξε και πρόσκρουση αυτοκινήτου στον έναν βράχο, χωρίς όμως να αναφέρονται τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Πλημμύρες και κλειστά σχολεία στη Σκόπελο

Κακοκαιρία διαρκείας χτυπά τη Σκόπελο τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι συνεχείς βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα με τα νερά να μπαίνουν ακόμα και στα σπίτια των κατοίκων.

Επιπλέον, αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στους δρόμους του νησιού από τον μεγάλο όγκο νερού που έχει πέσει τις τελευταίες 72 ώρες.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες που οδήγησαν τον δήμαρχο, Σταμάτη Περίσση, να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σε κάποια από τα σχολεία του νησιού υπήρξε εισροή υδάτων, λόγω παλαιότητας των κτηρίων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση.

Θεσσαλονίκη: Ζημιές σε αυτοκίνητα από πτώση δέντρων

Η κακοκαιρία Ariel έτρηξε τα δόντια της και στη Θεσσαλονίκη, με θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι στο πέρασμά τους άφησαν αρκετές ζημιές.

Κάτοικοι της συμπρωτεύουσας αντίκρισαν το πρωί αυτοκίνητα, τα οποία είχαν πάθει ζημιές εξαιτίας της πτώσης δέντρων. Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυροί άνεμοι «κατάφεραν» να κόψουν τους κορμούς των δέντρων, με αποτέλεσμα αυτά να προκαλέσουν φθορές σε οχήματα, πεζοδρόμια και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Κλειστά σχολεία στην Πιερία λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου , τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τού δήμου Κατερίνης.

Για τον ίδιο λόγο θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις