ΕΛΛΑΔΑ

Στις αρχές του έτους οι τροπολογίες για μείωση των διοδίων

Στις αρχές του έτους οι τροπολογίες για μείωση των διοδίων
Στις αρχές του νέου έτους θα κατατεθούν στη Βουλή οι τροπολογίες για τη μείωση των διοδίων στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους...

Στις αρχές του νέου έτους θα κατατεθούν στη Βουλή οι τροπολογίες για τη μείωση των διοδίων στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ανακοίνωσε ότι οι τροπολογίες αφορούν στους αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο Γιάννης Μαγκριώτης επεσήμανε ότι η νομοθετική κύρωση των συγκεκριμένων συμβάσεων μεταξύ των παραχωρησιούχων των έργων και του Δημοσίου, παρέχει υψηλή συνταγματική προστασία. Συνεπώς, κάθε αλλαγή τους θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της άλλης πλευράς. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι τα διόδια είναι «πολύ πυκνά και πολύ ακριβά», συμπληρώνοντας ότι κατά τις διαπραγματεύσεις με τους αντισυμβαλλόμενους έχει τεθεί το ζήτημα της μετατροπής των συμβατικών διοδίων σε ηλεκτρονικά. Έτσι, υποστήριξε ο κ. Μαγκριώτης, θα εξορθολογιστεί το κόστος για τον χρήστη. Επίσης, αιτιολόγησε τις καθυστερήσεις, υποστηρίζοντας ότι οφείλονται στο γεγονός της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων.

πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων