ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Πρώτη αντίδραση από πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα μετά την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα μετά και την εισαγγελική παραγγελία που διατάχθηκε σήμερα Παρασκευή, για προκαταρκτική εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου για τέσσερα κακουργήματα.

Ο πατέρας Αντώνιος επιμένει πως τον κατηγορούν άδικα ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα ράσα του δεν έχουν τσέπες:

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους ο πατέρας Αντώνιος σύμφωνα με το STAR.

Οργισμένη δηλώνει και η πρεσβυτέρα και νιώθει πως έχει αδικηθεί.

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα.

Την ίδια ώρα άτομα άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου ξεσπούν κάνοντας λόγο για ευθύνες όσων εργάζονταν στις δομές της Κιβωτού: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στην δομή. Αν ήξεραν κάτι και δε μιλούσαν στον πατερά Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα όμως ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε».

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική παραγγελία για τέσσερα κακουργήματα

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού και έντεκα φυσικών προσώπων, ανάμεσα τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ωστόσο, για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού, κίνηση που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της παραγγελίας δίνεται εντολή προς την Οικονομική Αστυνομία για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβασης του, έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς η από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Σημειώνεται, ότι στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και όποιο άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν βρεθεί στην κατοχή τους.

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά Αντωνίου - πρεσβυτέρας

O πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με τους λογαριασμούς τους να έχουν κατασχεθεί, ενώ αναμένεται και έλεγχος των πόθεν έσχες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 συναλλαγές, κάποιες εκ των οποίων κρίνονται ύποπτες.

Οι Αρχές θα ελέγξουν αν αυτές οι κινήσεις προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα ή ενδεχομένως σχετίζονται με τις εισροές προς τη ΜΚΟ, που την τελευταία πενταετία αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Στον έλεγχο που έγινε στο διαμέρισμα του ζευγαριού στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο που στεγάζεται η κεντρική δομή της οργάνωσης, βρέθηκαν κρυμμένα 347.000 ευρώ. Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την Κιβωτό, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε τη θυρίδα που διατηρεί σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό. Στη συνέχεια η θυρίδα βρέθηκε κενή.

Λίγες ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, η Οικονομική Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού.

«Τι τα ψάχνετε τα λεφτά; Τι νομίζετε, ότι θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε; Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε. Εδώ θα μείνουμε…» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα στους αστυνομικούς, την ώρα που έκαναν τον έλεγχο.

Λίγη ώρα αργότερα, έκπληκτοι οι αστυνομικοί, σε μια κρύπτη σε ντουλάπα με ρούχα εντόπισαν σε σακούλες δεκάδες δεσμίδες με χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 347.000 ευρώ. Η απάντηση της πρεσβυτέρας, όταν ρωτήθηκε τι γύρευαν τα χρήματα στο σπίτι, ήταν ότι τα πήρε για να τα μετρήσει και να τα καταθέσει σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο τα χρήματα που μετέφερε η πρεσβυτέρα από την τραπεζική θυρίδα στο σπίτι του Κολωνού να προέρχονται, ενδεχομένως, από ποσά των περίφημων «κουτιών» της Κιβωτού του Κόσμου.

Ενα ερώτημα που τους απασχολεί και θα διερευνήσουν είναι αν το ζεύγος Αντωνίου-πρεσβυτέρας χρησιμοποιούσε τις θυρίδες ως προσωρινούς αποθηκευτικούς χώρους μαύρου χρήματος.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τη συχνότητα που η Σταματία Γεωργαντή επισκεπτόταν τις θυρίδες, αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλες κρύπτες, σε διαφορετικές κατοικίες της Κιβωτού.

Κιβωτός του Κόσμου: Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης

Από τηλεοπτικούς μαραθωνίους, κηδείες και μνημόσυνα, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ και πασχαλινές λαμπάδες μέχρι και από συσκευασμένα τυριά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ έπαιρνε έσοδα η μη κυβερνητική οργάνωση, «Κιβωτός του Κόσμου».

Από παντού έμπαιναν, όπως φαίνεται, έσοδα στην «Κιβωτό του Κόσμου», μια ΜΚΟ που μπροστά στις κάμερες ζητούσε εναγωνίως τρόφιμα, ρούχα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

«Πήγα στο σούπερ μάρκετ και είδα τριμμένο τυρί που γράφει “Κιβωτός του Κόσμου”» δηλώνει πελάτης σούπερ μάρκετ.

«Χρειαζόμαστε τα πάντα από ρούχα, τρόφιμα. Ό,τι μπορεί ο καθένας» δήλωνε ο πατέρας Αντώνιος.

Αλλά υπογείως είχε ρευστότητα 15 εκατομμύριων και 350.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο για έκτακτη ανάγκη.

«Εμείς δεν έχουμε πάρει κρατικές επιδοτήσεις. Ζούμε και πορευόμαστε από την αγάπη του κόσμου» έλεγε η πρεσβυτέρα.

Σχετικές ειδήσεις