ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Εφιάλτες βλέπει η 12χρονη - Δεν θέλει να πάει ούτε σχολείο

Σεπόλια: Εφιάλτες βλέπει η 12χρονη - Δεν θέλει να πάει ούτε σχολείο
Στους εφιάλτες της η 12χρονη από τα Σεπόλια βλέπει κυρίως τον Ηλία Μίχο ενώ οι δικηγόροι της οικογένειάς της τονίζουν την ολιγωρία στην υπόθεση

Στους εφιάλτες της η 12χρονη από τα Σεπόλια βλέπει κυρίως τον Ηλία Μίχο ενώ οι δικηγόροι της οικογένειάς της τονίζουν την ολιγωρία στην υπόθεση

Η 12χρονη από τα Σεπόλια που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, ζει με εφιάλτες και ενοχές, φορώντας μια κουκούλα στο κεφάλι και σπάνια βγαίνει πια από το σπίτι…

Στους εφιάλτες της βλέπει κυρίως τον Ηλία Μίχο, τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος μαστροπείας της μικρής, αλλά και κατηγορουμένου για βιαστή της. Όσο για τις ενοχές της, αυτές αφορούν στην μητέρα της, που κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος του παιδιού της, για την προφυλάκιση της οποίας νιώθει υπεύθυνη η 12χρονη, παρότι ουδέποτε την κατηγόρησε για κάτι στις καταθέσεις της.

Η 12χρονη μένει με τη θεία της και δεν θέλει να πάει ούτε στο σχολείο γιατί φοβάται ότι θα την αναγνωρίσουν και κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες. Μάλιστα, η δικηγόρος της οικογένειάς της, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι το κορίτσι έχει βρεθεί εδώ και τρεις μήνες χωρίς ψυχολογική υποστήριξη.

«Συνειδητοποιεί η 12χρονη τι ακριβώς έχει συμβεί»

Η δικηγόρος της οικογένειάς της σημειώνει ότι ψυχολόγοι βρέθηκαν κοντά της μόνο στις καταθέσεις της και όταν την καλούσαν επανειλημμένα να αναγνωρίσει υπόπτους.

Και προσθέτει ότι «είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι», είπε η κυρία Ταραχοπούλου, τονίζοντας ότι η 12χροη «θέλει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που της έκαναν ό,τι της έκαναν».

Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, την 12χρονη δεν την έχει δει ψυχολόγος. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού που ήταν είχε ψυχολόγο… Κανένας και ποτέ δεν ήταν δίπλα της να την υποστηρίξει ψυχολογικά, όσο πηγαινοερχόταν στη ΓΑΔΑ.

»Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να αφήνεται αυτή η 12χρονη στην τύχη της. Αυτή τη χρονιά χρειάζεται διδασκαλία κατ’ οίκον, να πάει του χρόνου σε σχολείο. Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη τόσο η ίδια, όσο και ο άνθρωπος που την φροντίζει, αλλά και τα άλλα παιδιά».

«Δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον άνθρωπο που την φροντίζει, να γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί και να της μιλήσει, να την ‘ανοίξει’. Δεν έχει καμία ψυχολογική υποστήριξη», επανέλαβε η δικηγόρος της 12χρονης, για να σημειώνει ότι το παιδί έχει επικοινωνία με την μητέρα του.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου επισήμανε ότι «η κυρία εισαγγελέας Ανηλίκων, στην παραγγελία που εξέδωσε, λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη της 12χρονης, όλων των παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Γιατί και αυτοί δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε αυτά τα παιδιά, που έχουν υποστεί τέτοια ψυχολογική πίεση».

Λύτρας: «Βλέπω μία ολιγωρία στις έρευνες»

Για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης μίλησε και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της.

«Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει τόσες μέρες, να έχουμε καταθέσει μία προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης και να μην έχουμε λάβει ακόμη απάντηση», τόνισε ο κ. Λύτρας αναφερόμενος στην υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης.

Συνέχισε επισημαίνοντας το γεγονός πως το ανήλικο θύμα δεν έχει μιλήσει ακόμη με ψυχολόγο, με την πρόφαση πως πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο για τις τυχόν νέες καταθέσεις.

«Η ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται το παιδί είναι συγκεκριμένη, ο ειδικός ξέρει πώς θα προσεγγίσει το παιδί και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συσχετιστεί με τα όσα έχει καταθέσει ή θα καταθέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε πως η ανήλικη, που βρίσκεται πλέον με τη θεία της στην Λευκάδα, αναζητά συνεχώς τη μητέρα της, διερωτάται συνέχεια γιατί βρίσκεται στη φυλακή και δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα βίωσε στα χέρια του Ηλία Μίχου.

«Ακούγαμε στην αρχή για 213 άτομα, για ολόκληρο κύκλωμα… Εγώ έχω δει ξαφνικά να έχουν σταματήσει οι έρευνες, λες και πιάσαμε τον Μίχο και άλλους πέντε. Αυτά τα 213 άτομα έχουν ελεγχθεί;», δήλωσε ο δικηγόρος.

Και ο κ. Λύτρας δήλωσε πως, βάσει στοιχείων, υπάρχει και ένα δεύτερο κινητό του Ηλία Μίχου, με πολλά στοιχεία ανδρών, το οποίο ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

«Βλέπω μία ολιγωρία. Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο θέμα, με παιδοβιαστές, παιδόφιλους, και να μην έχουν συλληφθεί, ή αν μη τι άλλο να μην έχουν κάνει καταθέσεις χθες», κατέληξε ο δικηγόρος.

«Έχει εξαφανίσει το κινητό με τα στοιχεία των ανδρών»

Και η θεία του κοριτσιού, με την οποία ζει πλέον η 12χρονη, μιλώντας στο MEGA, κάνει ειδική μνεία στο κινητό του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, υπογραμμίζοντας ότι έχει εξαφανιστεί. Μαζί με αυτό και τα στοιχεία των ανδρών που βίαζαν την 12χρονη.

«To τηλέφωνο, στο οποίο είχε τα περισσότερα στοιχεία, δεν το βρήκανε. Γιατί όταν ένα μήνα τον αφήνεις έξω, ενώ εμείς τον είχαμε προειδοποιήσει, χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια τι έπρεπε να γίνει, το εξαφάνισε. Είναι το τηλέφωνο που έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που πήγαινε το παιδί στα σπίτια. Υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω, υπάρχουν και άλλοι μάλλον, για να μην πω πάρα πολλοί, οι οποίοι δεν έχει γίνει τίποτα με αυτούς», λέει.

Σχετικές ειδήσεις

Λύτρας για Σεπόλια: Υπάρχει ολιγωρία στις έρευνες - «Είναι αδιανόητο»

Σεπόλια: «Ο Μίχος έχει εξαφανίσει ένα κινητό με στοιχεία ανδρών»

Κιβωτός του Κόσμου: Πώς η υπόθεση στα Σεπόλια καθυστέρησε τις έρευνες