ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία-Σέρρες: «Το παιδί έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο»

Τραγωδία-Σέρρες: «Το παιδί έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο»

Το Νοσοκομείο Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους τραυματισμούς των δύο παιδιών σε σχολείο, στο τραγικό συμβάν κατά το οποίο ένας μαθητής έχασε τη ζωή του.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών περιγράφεται ότι ο τραυματισμός των δύο μαθητών δεν είναι σοβαρός, ενώ εκφράζονται τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Τι αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου στο Newsbomb.gr

Για τα αίτια της τραγωδίας με το ένα νεκρό παιδί στο Δημοτικό των Σερρών, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο Νικόλας Τσιώτσιος. Όπως ανέφερε στο σχολείο σήμερα, Δευτέρα, είχε βρεθεί μηχανικός ο οποίος έκανε τις τελικές ρυθμίσεις για να μην χρησιμοποιεί πλέον το σχολείο καθόλου πετρέλαιο και η θέρμανση να προέρχεται αποκλειστικά από τη γεωθερμία.

Ο μηχανικός είπε στον διευθυντή του σχολείου φεύγοντας ότι κλείνει τους διακόπτες του λέβητα και ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιείται και ότι κανείς δεν χρειάζεται κάτι. Πως θα παραμείνει ανενεργός.

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου που αποχώρησε στις 13:45, μόλις έφτασε στο σπίτι του ενημερώθηκε για την έκρηξη στο λέβητα, τον τραυματισμό των δύο παιδιών και τον θάνατο ενός ακόμα.

Ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθάρισε «δεν είμαι ειδικός επί του θέματος των καυστήρων, ωστόσο είναι σαφές ότι κάτι έγινε λάθος κατά τη μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμία» και πρόσθεσε ότι «την ώρα που έγινε η έκρηξη τα παιδιά είχαν διάλειμμα και ήταν στο προαύλιο και γι αυτό είχαμε τη θλιβερή κατάληξη». «Εάν ήταν μέσα στην αίθουσα θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

Το newsbomb.gr επικοινώνησε και με δάσκαλο ο οποίος ήταν παρών στην τραγική στιγμή. Ο ίδιος, δηλώνει απόλυτα «σοκαρισμένος» από αυτά που συνέβησαν μπροστά στα μάτια και δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Σερρών:

Ανακοίνωση από τα υπουργεία Παιδείας-Εσωτερικών

Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό συμβάν και τον θάνατο ενός παιδιού σε σχολείο στις Σέρρες.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνουν τα πάντα για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Σχετικές ειδήσεις