ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σερρών στο Νewsbomb: Οργή για τον εργολάβο και τον διευθυντή

Δήμαρχος Σερρών στο Νewsbomb: Οργή για τον εργολάβο και τον διευθυντή
eurokinissi

Στον εργολάβο και τον διευθυντή του σχολείου αποδίδει τις ευθύνες για την τραγωδία με τον νεκρό μαθητή ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, μέσω του Newsbomb.gr 

Έξαλλος με τον εργολάβο αλλά και τον διευθυντή του σχολείου δηλώνει στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για την έκρηξη που σημειώθηκε και είχες ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μαθητής.

Συγκεκριμένα για τον εργολάβο τόνισε ότι «έκανε εργασίες εν ώρα μαθήματος χωρίς να ειδοποιήσει τον δήμο ενώ απαγορεύεται από την μεταξύ μας σύμβαση».

Όσο για τον διευθυντή ο κ. Χρυσάφης αναφέρει ότι δεν έπρεπε να δώσει την άδεια στον εργολάβο να εισέλθει χωρίς την έγκριση του δήμου στο σχολείο.

«Αυτές οι δύο σοβαρές παραλείψεις είναι οι βασικές πηγές της τραγωδίας», δηλώνει ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι η τοπική καινωνία και ο ίδιος «είναι συγκλονισμένοι και συντεντριμμένοι για το τραγικό συμβάν».

Ξεκαθάρισε δε ότι η ευθύνη για την επίβλεψη του έργου στο σχολείο ανήκει στην ανάδοχο εταιρεία και όχι στον δήμο.

Τόνισε δε ότι στην περίπτωση που ο εργολάβος ενημέρωνε για εργασίες την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο, δε θα του δινόταν ποτέ τέτοια άδεια από τον δήμο.

«Δεν ενημέρωσε κανείς τον δήμο ότι έγιναν οι εργασίες την ώρα που το σχολείο λειτουργούσε. Οι εργασίες αυτές γίνονται εκτός ωρών λειτουργίας, πέρα από έκτακτες περιπτώσεις που απαιτείται άδεια από τον δήμο. Δεν υπάρχει τέτοια έγγραφη άδεια, την οποία δεν υπήρχε περίπτωση να δίναμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Έκανε γνωστό μάλιστα ότι επικοινώνησε με τον πατέρα του αδικοχαμένου μαθητή: «Ήταν η πιο δύσκολη επικοινωνία που έχω κάνει ποτέ. Με παρακάλεσε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Εγώ του έδωσα τον λόγο μου και θα τον τηρήσω».

Σχετικές ειδήσεις