ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό παιδί στις Σέρρες: Συλλήψεις για την έκρηξη στο λέβητα

Νεκρό παιδί στις Σέρρες: Συλλήψεις για την έκρηξη στο λέβητα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για το νεκρό παιδί μετά την έκρηξη στο λέβητα του 9ου Δημοτικού στις Σέρρες

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι του έργου μετατροπής του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών.

Η έκρηξη στον λέβητα, προκάλεσε τη Δευτέρα τον θάνατο ενός παιδιού και τον επιπόλαιο τραυματισμό, δύο ακόμα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Συγκινούν οι συμμαθητές του 11χρονου

Βαρύ κλίμα επικρατεί στις Σέρρες για τον χαμό του 11χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα μηνύματα που αφήνουν οι συμμαθητές του σπαράζουν καρδιές, ενώ ένας από αυτούς, ο μικρός Μάνος, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο, κρατώντας και ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο γράφει: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».

Η κηδεία του 11χρονου θα γίνει στις 4 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες παραμένουν σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

serres_sym2

Ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου, προκειμένου να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Η μαρτυρία 10χρονου μαθητή

O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε από την έκρηξη στις Σέρρες και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή του σχολείου, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του. Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών.

Ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού έχασε τη ζωή του ακαριαία και άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος.

Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακριά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μαθητή παρακολουθεί τις έρευνες για το τι έφταιξε. Ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα γινόταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος στις Σέρρες και τον δήμαρχο να καταγγέλλουν τον εργολάβο του έργου.

Σχετικές ειδήσεις