ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Οι γιατροί παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρονο

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση έξω από το Ιπποκράτειο
INTIME NEWS

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται ο διοικητής και γιατροί του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος τον οποίο πυροβόλησε αστυνομικός, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

«Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες. Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρόνο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένειά του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

«Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, στην πραγματικότητα συμβάλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα» πρόσθεσε.

Ο κ. Πλεύρης, εν μέρει, απαντά και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τη δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης για την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης:

«Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς. Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμός 16χρονου - Θεσσαλονίκη: Η απολογία και η αντίδραση Ρομά

Η απολογία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο