ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κόστος 3 δις στη Γαλλία για τις δημόσιες επενδύσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κόστος 3 δις στη Γαλλία για τις δημόσιες επενδύσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γνωστό έγινε το κόστος για το δημόσιο στη Γαλλία.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Γαλλίας, γνωστοποίησε ότι οι δημόσιες επενδύσεις για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν το 2024 στο Παρίσι, θα μπορούσαν να ανέλθουν σε «περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ».

«Οι Αγώνες γενικά, αποτελούν συχνά αντικείμενο δημοσιονομικών υπερβολών που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη σκοπιμότητα διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων», παρατήρησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, νυν επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώπιον των γερουσιαστών.

Παράλληλα, ο Μοσκοβισί, εκτίμησε σε «περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ» το ποσό που θα μπορούσε να φθάσει στο «δημόσιο κόστος» των Ολυμπιακών Αγώνων (Κράτος και κοινότητες) αφού «ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δαπάνες, οι δαπάνες ασφάλειας, υγείας και μεταφορών». Αυτήν την στιγμή, αυτό το κόστος είναι «2,4 δισεκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Σε αυτό το στάδιο, η οργανωτική επιτροπή αύξησε τον προϋπολογισμό της (96% ιδιωτικός) κατά 10% στα 4,4 δισ. ευρώ και η Solideo (εταιρεία παράδοσης έργων Ολυμπιακών έργων) έχει προϋπολογισμό 4,4 δισ. ευρώ, το δημόσιο μερίδιο του οποίου εκτιμάται σε 1,870 δισ.

«Δεν έχουμε δει καμία σημαντική μετατόπιση», επεσήμανε ο Πιερ Μοσκοβισί, απευθυνόμενος στους γερουσιαστές.

Πηγή: Onsports.gr