ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και οπαδών της Χρυσής Αυγής

Ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και οπαδών της Χρυσής Αυγής
Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ένταση ξέσπασε στην πλατεία Συντάγματος, κατά τον τερματισμό πορείας αντιφασιστικών οργανώσεων, λίγο πριν τις 21:00 του Σαββάτου.

Φωτορεπορτάζ: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Εκατοντάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης, το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να αποτρέψουν οπαδούς της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στον ίδιο χώρο, για την επέτειο των Ιμίων.

Εικόνες από την πορεία:

Όλα ήταν ήρεμα και περί τις 20:30 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Εκεί, προκλήθηκε ένταση, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς στο σημείο βρέθηκαν και οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ επενέβησαν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με διαδηλωτές να καταφεύγουν στον σταθμό του Μετρό.

Σε βίντεο του newsbomb.gr φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος, και νεαροί να ανταλλάσουν βρισιές, ενώ ένας διαδηλωτής κρατάει καπνογόνο.

Αμέσως μετά επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δείτε τα βίντεο του newsbomb.gr:

Η ένταση διήρκεσε ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια όλοι οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος.

Περίπου 50 άτομα της Χρυσής Αυγής στον Ευαγγελισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 50 φερόμενοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μετρό του Ευαγγελισμού, ενώ τους επιτηρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛ.ΑΣ αρχικά δεν επέτρεψε στα περίπου 50 άτομα να κινηθούν προς την πλατεία Ρηγίλλης θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, καθώς οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μια πιθανή εμπλοκή τους με τις αντιδιαδηλώσεις σε κοντινά σημεία.