ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή Phantom - «Λύγισε» ο τέως Α/ΓΕΕΘΑ Χριστοδούλου: «Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής μου»

Phantom
Intime

«Αυτή την στιγμή σπάω έναν κώδικα σιωπής αρχηγών. Μέχρι σήμερα αρχηγοί δεν έβγαιναν να μιλήσουν για ένα ατύχημα», ανέφερε ο κ Χριστοδούλου τονίζοντας ότι «κάθε παιδί είναι και δικό μας παιδί το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί»

Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, για τους δυο χειριστές του Phantom F-4 που κατέπεσε στην Ανδραβίδαμ, ο Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν με τον ένα νεκρό υποσμηναγό και τον χειριστή του αεροσκάφους να αγνοείται, ο κ. Χριστοδούλου, «λύγισε» στον αέρα της εκπομπής και τόνισε ότι «κάθε παιδί είναι και δικό μας παιδί το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί».

«Δεν είναι καλή ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία και δεν είναι καλή ημέρα για τις οικογένειες του Στάθη και του Μάριου. Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής αλλά κάθε παιδί είναι και δικό μας παιδί το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί. Αυτή την στιγμή σπάω έναν κώδικα σιωπής αρχηγών. Μέχρι σήμερα αρχηγοί δεν έβγαιναν να μιλήσουν για ένα ατύχημα. Οποιοσδήποτε βγαίνει και κάνει αναλύσεις τις περισσότερες φορές άσχετες και εκ του περισσού και για προσωπική προβολή, δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση.

Δεν θα μπω στα αίτια, δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας να σας πω τα πιθανά αίτια διότι μόλις χθες δημιουργήθηκε η επιτροπή διερεύνησης. Και όσοι δεν έχουν κάνει επιτροπή ατυχήματος δεν γνωρίζουν άσχετα αν πέρασαν από την αεροπορία, βρέχοντας αστραγάλους, ή γόνατα ή και πιο πάνω τα πόδια», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Τέλος συμπλήρωσε πως «ότι και να πούμε εμείς περισσεύει. Όλα θα καταγραφούν και ποτέ δεν μπαίνουν αστερίσκοι σε ένα ατύχημα».