ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει χαλάζι στο Κατάκολο - Δυσχεραίνονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο μας

Πέφτει χαλάζι στο Κατάκολο - Δυσχεραίνονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο μας

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον κυβερνήτη του Phantom, Ευστάθιο Τσιτλακίδη που κατέπεσε χθες, ενώ είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα.

Oι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Κατάκολου, τις τελευταίες ώρες, καθιστούν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση.

Αγωνία για τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη - Σε εξέλιξη οι έρευνες για δεύτερη ημέρα

Την ώρα που στον τόπο καταγωγής του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα επικρατεί θρήνος για τον χαμό του, η οικογένεια του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη αναμένει με αγωνία κάποιο νέο για τον 31χρονο κυβερνήτη.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από νωρίς το πρωί της Τρίτης εντατικοποιούνται οι προσπάθειες.

Μέχρι στιγμής, κανένα σημάδι, κανένα ενθαρρυντικό στοιχείο δεν έχει εντοπιστεί που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να βρεθεί σώος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες των στελεχών από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και όχι μόνο που μετέχουν στις έρευνες. Ελικόπτερα του Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού χτένιζαν και τη νύχτα την περιοχή με τα μέσα που διαθέτουν για την έρευνα και διάσωση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Οι έρευνες σχετίζονται με το ύψος της πρόσκρουσης του σκάφους στη θάλασσα. Είναι αλλιώς να ψάχνεις ένα αεροσκάφος το οποίο έχει συντριβεί στον αέρα και ψάχνεις μια πολύ μεγαλύτερη ακτίνα και αλλιώς όταν πρόκειται για μία πτήση χαμηλής ναυτιλίας που έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Οι έρευνες επεκτείνονται γιατί υπάρχουν και τα θαλάσσια ρεύματα. Από εκεί και έπειτα όλοι περιμένουν τις εξελίξεις πάνω στις έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν έτσι ακριβώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο» αναφέρεται στην ΕΡΤ.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο:

Σκάφος του λιμενικού επιστρέφει από τις έρευνες:

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου:

Η μαρτυρία του Νίκου Τριβιζά, Προέδρου Αλιέων και λιμενικού Ταμείου:

Την ίδια ώρα, τελείται τρισάγιο για τον πεσόντα πιλότο μας στον Άγιο Νικόλαο Κατάκολου, από τον Μητροπολίτη Πύργου Αθανάσιο.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Από το Νευροκόπι ο 31χρονος κυβερνήτης του Phantom - Συνεχίζονται οι έρευνες

Ο κυβερνήτης-σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης του μαχητικού Phantom που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας είναι φίλος της ομάδας του Άρη και έχει καταγωγή από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Ο 31χρονος διαμένει στην Πάτρα ενώ είναι γιος του πρώην δασάρχη του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και συνέδραμαν ένα C-130, το οποίο έριχνε φωτοβολίδες για να φωτίσει την περιοχή των ερευνών βοηθώντας τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία εναλλάσσονταν όλο το βράδυ, σκανάροντας την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στον 29χρονο συγκυβερνήτη του Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Συμμετείχε στη μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική έκθεση στον κόσμο

Ο έμπειρος πιλότος συμμετείχε το 2017 και σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αεροπορικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στην Αγγλίας το «Royal International Air Tattoo Show»

Ο Ευστάθος Τσιτλακίδης

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την εποχή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.