ΕΛΛΑΔΑ

Σπαράζουν καρδιές στην ταφή του Υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Σπαράζουν καρδιές στην ταφή του Υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα
Η ταφή του Υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο Υποσμηναγός Μάριος Τουρούτσικας τάφηκε στο χωριό Πικέρνι, από όπου κατάγεται. Θρήνος για τον 29χρονο Ίκαρο που έχασε τη ζωή του από την πτώση του Phantom στην Ανδραβίδα.

Αποστολή: Χάρης Γκίκας

Σε κλίμα οδύνης έγινε η ταφή του Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα στο χωριό Πικέρνι, λίγο έξω από την Τρίπολη, από όπου κατάγεται.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον 29χρονο Ίκαρο στην τελευταία του κατοικία. Η εξόδιος ακολουθία του Υποσμηναγού ολοκληρώθηκε με τους επικήδειους από τους γονείς και τους συναδέλφους του που ράγισαν καρδιές με τα λόγια τους.

Η ταφή του Υποσμηναγού παρουσία της ΠτΔ:

Το σπαρακτικό αντίο του πατέρα:

Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου έγινε η κηδεία, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σπαρακτικοί επικήδειοι από τους γονείς

Οι δικοί του άνθρωποι τον αποχαιρέτησαν ραγίζοντας καρδιές με τα λόγια αγάπης για τον αδικοχαμένο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου».

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, εκφωνήθηκε επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξεώς του.

«Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής» τονίζεται στον επικήδειο εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας από φίλο και συνάδελφο του 29χρονου. «Για αυτό, σήμερα, όλοι εμείς θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε τον άνθρωπο τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

Ο πατέρας του Υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος - Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο Κώστας Τουρούτσικας.

«Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα» κατέληξε ο Κώστας Τουρούτσικας.

Η μητέρα του, είπε με λυγμούς: «Μάριε, αγόρι μου γλυκό, πάντα χαμογελαστός, ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής, εργατικός ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου. Από μικρός ονειρευόσουν να γίνει πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν είσαι και θα είσαι το παιδί μου.»

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Σημειώνεται πως η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Σχετικές ειδήσεις