ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Τουρούτσικας: Τα δάκρυα της ΠτΔ και του Πρωθυπουργού στην ταφή του άτυχου πιλότου

Μάριος Τουρούτσικας: Τα δάκρυα της ΠτΔ και του Πρωθυπουργού στην ταφή του άτυχου πιλότου
EUROKINISSI

Μάριος Τουρούτσικας: Η θλίψη ήταν χαραγμένη βαθιά στα πρόσωπα όσων έδωσαν το παρών στην κηδεία του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κανένας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ιδίως στον αποχαιρετισμό στο μνήμα, μία συγκλονιστική στιγμή.

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον άτυχο υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την πτώση του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα.

Η θλίψη ήταν χαραγμένη βαθιά στα πρόσωπα όσων έδωσαν το παρών στην κηδεία του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κανένας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ιδίως στον αποχαιρετισμό στο μνήμα, μία συγκλονιστική στιγμή.

Τα δάκρυα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Στην κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα παρευρέθηκαν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που δεν μπορούσαν να κρύψουν την συγκίνηση τους την ώρα που εκφώνησε τον επικήδειο η μητέρα του υποσμηναγού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανώς συγκινημένη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eurokinissi

Ράγισαν καρδιές με τον επικήδειο της μητέρας του Υποσμηναγού

Με λυγμούς εκφώνησε τον επικήδειο η μητέρα του αδικοχαμένου πιλότου.

«Μάριε, αγόρι μου γλυκό, πάντα χαμογελαστός, ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής, εργατικός ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου. Από μικρός ονειρευόσουν να γίνει πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν είσαι και θα είσαι το παιδί μου», είπε κάνοντας τους πάντες να λυγίσουν ενώ ευχήθηκε συλλυπητήρια στη μητέρα του πιλότου του αεροσκάφους, Στάθη Τσιτλακίδη, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε νεκρός και πρόκειται να κηδευτεί την Παρασκευή στον τόπο καταγωγής του το Κάτω Νευροκόπι.

Στο τέλος του επικήδειου η μητέρα του υποσμηναγού αφιέρωσε δύο στίχους στους ήρωες πιλότους: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός, της απονιάς όταν τον βρίσκει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός».

Η συγκίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά το πέρας της κηδείας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρουτσίκα ο πρωθυπουργός μετέβη στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του.

«Ξεκινώ καταθέτοντας την οδύνη όλων για τα δύο παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επέστρεψα μόλις -ήμασταν μαζί και με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης- από την κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα, ενώ δυστυχώς μόλις χθες έγινε γνωστή και η απώλεια του σμηναγού Τσιτλακίδη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι στιγμές θλίψης αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας, αυτούς που καθημερινά αναγκάζονται να δοκιμάζουν και τα δικά τους όρια, αλλά και τα όρια των μηχανών τους στους ελληνικούς ουρανούς. Έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τον θάνατο για να μπορούμε να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά».

Eurokinissi
Intime