ΕΛΛΑΔΑ

«Θα τον φάμε»: Απίστευτες συνομιλίες συμμορίας ανηλίκων που μαχαίρωσε 15χρονο στη Νέα Σμύρνη

«Θα τον φάμε»: Απίστευτες συνομιλίες συμμορίας ανηλίκων που μαχαίρωσε 15χρονο στη Νέα Σμύρνη

Τα τέσσερα ανήλικα μέλη της συμμορίας, τα οποία έχουν συλληφθεί, φαίνεται ότι σχεδίαζαν να πάνε στο νοσοκομείο να «αποτελειώσουν» τον 15χρονο από τη Νέα Σμύρνη

Η συμμορία ανηλίκων που είχε τραυματίσει και ληστέψει ένα 15χρονο παιδί στη Νέα Σμύρνη εξαρθρώθηκε. Το παιδί δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, έξω από σουβλατζίδικο σε κεντρικό σημείο της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Κυριακής (29/01) ενώ, ακόμα νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα τέσσερα ανήλικα μέλη της συμμορίας, τα οποία έχουν συλληφθεί, φαίνεται ότι σχεδίαζαν να πάνε στο νοσοκομείο να «αποτελειώσουν» το θύμα, όπως προκύπτει από τα κινητά τους τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.

Τα μηνύματα για να βρουν τον 15χρονο στο νοσοκομείο

Οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ των συζητήσεων των συλληφθέντων μέσω κινητών τηλεφώνων, τη φράση «Μην πάω στο Παίδων και τον φάω, θα τον φάμε τον π@@@@η». Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών εντόπισαν συνομιλίες τους κατά τις οποίες έψαχναν να βρουν που υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και αν αυτές τους έχουν καταγράψει, αλλά και πώς έπρεπε να σχεδιάσουν, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη συλληφθούν ποτέ.

Στον Εισαγγελέα τα μέλη της συμμορίας

Στη Ευελπίδων βρέθηκαν την Πέμπτη, οι τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό και την επίθεση με μαχαίρι σε 15χρονο στη Νέα Σμύρνη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας 16 και 17 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας και για, κατά περίπτωση, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενοι, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29 Ιανουαρίου, σε πάρκο της Νέας Σμύρνης περικύκλωσαν ξαφνικά 15χρονο Ουκρανό και τον μαχαίρωσαν στον δεξί του μηρό, ενώ τον χτύπησαν με γροθιές σε όλο το σώμα του.

Αμέσως μετά, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια που διαμένουν οι κατηγορούμενοι στη Νέα Σμύρνη και στους Αμπελόκηπους, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Μαχαίρι τύπου σουγιά, τα ρούχα που φορούσαν κατά την επίθεση, ποδήλατο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, δύο κινητά τηλέφωνα και φωτογραφία, σε έντυπη μορφή, που απεικονίζεται ο 15χρονος.

«Τους γνώριζα, νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 15χρονος, κατά τη διάρκεια βραδινής του βόλτας, ήρθε αντιμέτωπος με τους ανήλικους, οι οποίοι τον απείλησαν με μαχαίρι, ζητώντας του το κινητό του καθώς και τα χρήματα που είχε πάνω του. Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας δε δίστασαν να τον μαχαιρώσουν στο πόδι, όταν ο ίδιος αντέδρασε.

«Τους ξέρω. Τον τελευταίο μήνα έκανα παρέα μαζί τους. Έβγαλαν μαχαίρι και μου πήραν το κινητό. Μου ζήτησαν και χρήματα. Όταν αντέδρασα, με μαχαίρωσαν στο πόδι για να μην τους κυνηγήσω. Νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου», είπε το παιδί στον Alpha.

Σύμφωνα με μάρτυρα, ο 15χρονος ζήτησε βοήθεια από δύο περαστικές κοπέλες, οι οποίες και τον μετέφεραν σε κοντινό μαγαζί για τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν το τραύμα του.

Διαβάστε επίσης:

Μια φωτογραφία έκαψε τους ανήλικους μαχαιροβγάλτες της Νέας Σμύρνης

Στα χέρια της αστυνομίας η ομάδα των ανηλίκων που μαχαίρωσαν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή