Αποστολή Newsbomb.gr στη Δράμα

ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη: Υποβασταζόμενη η αρραβωνιαστικιά του - Συντετριμμένοι οι συγγενείς

Κηδεία Στάθη Τσιτλακίδη: Υποβασταζόμενη η αρραβωνιαστικιά του - Συντετριμμένοι οι συγγενείς
Η κηδεία του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη
Newsbomb.gr / Αντώνης Αμερικάνος

Οι σημαίες στον Γρανίτη Δράμας κυματίζουν μεσίστια. Υποβασταζόμενοι έφτασαν οι συγγενείς και οι φίλοι του Στάθη Τσιτλακίδη στην εκκλησία για την κηδεία.

Φωτορεπορτάζ: Αντώνης Αμερικάνος

Έφτασαν στην εκκλησία όπου θα γίνει η κηδεία του 31χρονου Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, οι συγγενείς και οι φίλοι του για να του πουν το στερνό αντίο. Από τις 11 το φέρετρο του Σμηναγού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Δράμα.

Συντετριμμένοι είναι η οικογένειά του και η σύντροφός του από τον ξαφνικό χαμό του. Ο 31χρονος Ίκαρος που έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του Phantom κηδεύεται στις 12 το μεσημέρι.

Το «παρών» στην κηδεία του Ιπτάμενου θα δώσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και φυσικά τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Δείτε τις εικόνες του Newsbomb.gr:

Στον Γρανίτη Δράμας αναμένεται να βρεθούν επίσης δεκάδες συνάδελφοι του Σμηναγού. Στελέχη της 338 Μοίρας Διώξεως και Βομβαρδισμού «Άρης», έμπειροι «φαντομάδες», απόστρατοι και συνάδελφοι από όλη την Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να δώσουν το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτη Δράμας, τιμώντας τον «αετό» που έφυγε τόσο πρόωρα.

Ο εφημέριος του Ναού, πατήρ Νικόλαος Αμαραντίδης, φανερά συγκλονισμένος από την απώλεια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αιωνία σου η μνήμη παλικάρι μου. Είμαι περήφανος που σε γνώρισα, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και από εκεί ψηλά στους ουρανούς πάλι μαζί με τους Αρχαγγέλους θα προστατεύεις την πατρίδα σου».

Η οικογένεια του Σμηναγού καταφθάνει στην εκκλησία. Οι φίλοι του αναφέρουν ότι όταν είχε ασκήσεις κοντά στο χωριό του πετούσε χαμηλά για να τους χαιρετήσει. Όπως λένε ήταν πάντα πολύ περήφανος άνθρωπος. «Ήταν ο πιλότος μας.»

Οι σημαίες στον Γρανίτη Δράμας κυματίζουν μεσίστια, ενώ ολόκληρο το χωριό αναμένεται να βρεθεί στην κηδεία για να συμπαρασταθεί στους γονείς, στην πιο δύσκολη ημέρα της ζωής τους.

Η οικογένεια αποφάσισε να μοιράσει στην κηδεία μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31χρονος πιλότος δεν είχε προλάβει να παντρευτεί αν και σχεδίαζε να προχωρήσει τη ζωή του, ενώ είχε αρραβωνιαστεί τη σύντροφό του τον περασμένο Οκτώβριο.

Δάκρυα και κατεβασμένα κεφάλια στο χωριό

Στο χωριό του, το πένθος κυριαρχεί σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Κεφάλια σκυμμένα, μάτια γεμάτα δάκρυα, προσπαθούν όλοι να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον. Από τη Δευτέρα που έγινε γνωστή η πτώση του μαχητικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κανείς δεν χαμογελά στον Γρανίτη, κανείς δεν μπορεί να ξεχαστεί ούτε λεπτό, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο χαμόγελο του Στάθη.

Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί του, αλλά και παράλληλα περήφανοι. Κάνουν λόγο για ένα από τα καλύτερα παιδιά. Εγκάρδιος, άριστος μαθητής, σπουδαίος φίλος και σύντροφος για την αγαπημένη του με την οποία ετοιμαζόταν να παντρευτούν, άξιος γιος και αδερφός.

Πώς να δεχτούν πως ο Στάθης δεν θα ξαναπάει στο χωριό; Πώς να σκεφτούν πως δεν θα ξαναπετάξει πάνω από τον αγαπημένο του τόπο, πως δεν θα ξανανοίξει την πόρτα του σπιτιού για να αγκαλιάσει την αδυναμία του, τον αγαπημένο του αδερφό και το παντοτινό του στήριγμα, τους γονείς του.

Εδώ και τρεις μέρες όλοι είναι σκιές τους εαυτού τους. Κανένας λόγος παρηγοριάς δεν τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Φίλοι και συγγενείς περνούν από το σπίτι για στήριξη. Ποια στήριξη και ποια παρηγοριά για ένα παιδί 31 ετών, για ένα παιδί γεμάτο όνειρα, φιλοδοξίες, για έναν Ίκαρο που ήθελε να πρωταγωνιστεί στη γη και τον ουρανό.

Σχετικές ειδήσεις