Αποστολή Newsbomb.gr στη Δράμα

ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του
Η κηδεία του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη
Newsbomb.gr / Αντώνης Αμερικάνος

Όλο το χωριό βρέθηκε στην κηδεία για να συμπαρασταθεί στους γονείς.Τραγική φιγούρα η αρραβωνιαστικιά του η οποία πήγε στην εκκλησία υποβασταζόμενη κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία του πιλότου. 

Φωτορεπορτάζ: Αντώνης Αμερικάνος

Με έναν συγκλονιστικό επικήδειο από τον αδερφό του 31χρονου Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη ολοκληρώθηκε η κηδεία του Ιπτάμενου, ενώ αυτή την ώρα γίνεται η εξόδιος ακολουθία. Η οικογένεια, η αρραβωνιαστικιά και οι φίλοι του Σμηναγού σε κλίμα οδύνης συνοδεύουν τον άνθρωπό τους στην τελευταία του κατοικία.

Ο αδερφός στον επικήδειο είπε με τρεμάμενη φωνή: «Είσαι ο ήρωας μας, δεν είσαι απλά ένας άνθρωπος, είσαι αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, ότι από ένα μικρό χωριό μπορούμε όλοι να κάνουμε το αδιανόητο, σε ευχαριστούμε που ήσουν δίπλα μας. Που μας έμαθες όχι μόνο τα ιδανικά για να αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά στάθηκε δίπλα μας στην οικογένεια μας και η απώλεια σου είναι αδιανόητη».

Στην εκκλησία συγκεντρώθηκε όλο το χωριό για να συμπαρασταθεί στους γονείς του που δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που τους βρήκε. Τραγική φιγούρα η αρραβωνιαστικιά του η οποία πήγε στην εκκλησία υποβασταζόμενη κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία του πιλότου.

Νωρίτερα, το φέρετρο του Ιπτάμενου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι για τον χαμό του κυβερνήτη του Phantom. Οι συνάδελφοι και φίλοι του συγκεντρώθηκαν επίσης στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτη Δράμας για να αποχαιρετήσουν τον Ιπτάμενο. Στελέχη της 338 Μοίρας Διώξεως και Βομβαρδισμού «Άρης», έμπειροι «φαντομάδες», απόστρατοι και συνάδελφοι από όλη την Πολεμική Αεροπορία τιμούν τον «αετό» που έφυγε τόσο πρόωρα.

Στο τελευταίο «αντίο» στον Σμηναγό έδωσαν το «παρών» η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και φυσικά τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Δείτε τις εικόνες του Newsbomb.gr:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία

Το Newsbomb.gr καλύπτει την κηδεία του Σμηναγού

Ο εφημέριος του Ναού, πατήρ Νικόλαος Αμαραντίδης, φανερά συγκλονισμένος από την απώλεια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αιωνία σου η μνήμη παλικάρι μου. Είμαι περήφανος που σε γνώρισα, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και από εκεί ψηλά στους ουρανούς πάλι μαζί με τους Αρχαγγέλους θα προστατεύεις την πατρίδα σου».

Οι φίλοι του αναφέρουν ότι όταν είχε ασκήσεις κοντά στο χωριό του πετούσε χαμηλά για να τους χαιρετήσει. Όπως λένε ήταν πάντα πολύ περήφανος άνθρωπος. «Ήταν ο πιλότος μας.»

Οι σημαίες στον Γρανίτη Δράμας κυματίζουν μεσίστια, ενώ ολόκληρο το χωριό έχει συγκεντρωθεί για την κηδεία. Η οικογένεια αποφάσισε να μοιράσει στην κηδεία μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31χρονος πιλότος δεν είχε προλάβει να παντρευτεί αν και σχεδίαζε να προχωρήσει τη ζωή του, ενώ είχε αρραβωνιαστεί τη σύντροφό του τον περασμένο Οκτώβριο.

Δάκρυα και κατεβασμένα κεφάλια στο χωριό

Στο χωριό του, το πένθος κυριαρχεί σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Κεφάλια σκυμμένα, μάτια γεμάτα δάκρυα, προσπαθούν όλοι να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον. Από τη Δευτέρα που έγινε γνωστή η πτώση του μαχητικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κανείς δεν χαμογελά στον Γρανίτη, κανείς δεν μπορεί να ξεχαστεί ούτε λεπτό, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο χαμόγελο του Στάθη.

Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί του, αλλά και παράλληλα περήφανοι. Κάνουν λόγο για ένα από τα καλύτερα παιδιά. Εγκάρδιος, άριστος μαθητής, σπουδαίος φίλος και σύντροφος για την αγαπημένη του με την οποία ετοιμαζόταν να παντρευτούν, άξιος γιος και αδερφός.

Πώς να δεχτούν πως ο Στάθης δεν θα ξαναπάει στο χωριό; Πώς να σκεφτούν πως δεν θα ξαναπετάξει πάνω από τον αγαπημένο του τόπο, πως δεν θα ξανανοίξει την πόρτα του σπιτιού για να αγκαλιάσει την αδυναμία του, τον αγαπημένο του αδερφό και το παντοτινό του στήριγμα, τους γονείς του.

Εδώ και τρεις μέρες όλοι είναι σκιές τους εαυτού τους. Κανένας λόγος παρηγοριάς δεν τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Φίλοι και συγγενείς περνούν από το σπίτι για στήριξη. Ποια στήριξη και ποια παρηγοριά για ένα παιδί 31 ετών, για ένα παιδί γεμάτο όνειρα, φιλοδοξίες, για έναν Ίκαρο που ήθελε να πρωταγωνιστεί στη γη και τον ουρανό.

Σχετικές ειδήσεις