ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά ή ανοικτά τα σχολεία; Πότε θα εκδοθεί απόφαση

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά ή ανοικτά τα σχολεία; Πότε θα εκδοθεί απόφαση
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Εν αναμονή σφοδρού χιονιά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Περιμένουν ανακοινώσεις από τις κατά τόπους περιφέρειες τα σχολεία για το αν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου (4/2), καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα ξεκίνησε την «εισβολή» στην Ελλάδα. Ήδη ο κρατικός μηχανισμός έχει προχωρήσει σε ευρείες συσκέψεις και στη λήψη προληπτικών μέτρων, έτσι ώστε να αποφύγει φαινόμενα όπως τα περσινά με την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ένα από τα βασικά ερωτήματα των πολιτών, ωστόσο, πέρα από τις συστάσεις για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και τον περιορισμό των μετακινήσεων μόνο στις απολύτως απαραίτητες, είναι και το τι θα γίνει με τα σχολεία τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως σε περιοχές όπου θα υπάρξει πυκνή χιονόπτωση, όπως η Εύβοια, αναμένεται να είναι κλειστά, όμως, επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει πλην κάποιων εξαιρέσεων.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση, το απόγευμα της Κυριακής (5/2) θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τις κατά τόπους περιφέρειες για το αν θα είναι κλειστά ή ανοικτά τα σχολεία το πρωί της Δευτέρας (6/2). Περιοχές όπως η Αττική, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία και οι Σποράδες που ήδη έχουν ειδοποιηθεί από το 112 για τη σφοδρότητα των φαινόμενων, είναι αυτές που αναμένουν τη σχετική επίσημη ενημέρωση.