ΕΛΛΑΔΑ

"Γιορτή Αγοράς" στη Θεσσαλονίκη

"Γιορτή Αγοράς" στη Θεσσαλονίκη
O Άγιος Βασίλης, ο τρελός Καλικάντζαρος, αλλά και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε...

O Άγιος Βασίλης, ο τρελός Καλικάντζαρος, αλλά και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε... ξυλοπόδαρα, θα είναι όλοι τους εκεί, θα φωτογραφίζονται, θα πειράζουν τους περαστικούς και, πάνω από όλα, θα κάνουν πολλή φασαρία!

Ο λόγος για τους... διακεκριμένους επισκέπτες της «Γιορτής Αγοράς» του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, στις πλατείες Αριστοτέλους και Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου), από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τα παιδιά θα μπορούν να γράψουν το γράμμα τους για τον Αη Βασίλη και να το ρίξουν στο μαγικό κουτί, αλλά και να φτιάξουν οικολογικές ευχετήριες κάρτες στο Εργαστήρι Χειροτεχνίας. Λίγο πιο εκεί, στο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα φτιάχνουν πολύχρωμες λιχουδιές από ζαχαρόπαστα σε διάφορα σχήματα και θα γεύονται λιχουδιές.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες των Διονύση Μακρή, Χρύσπα, "Emigre" και "6 in the city", θα χορέψουν χορευτικά συγκροτήματα της ΧΑΝΘ και του ΕΟΣ Σταυρούπολης, ενώ η Μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης θα ψάλλει τα κάλαντα.

Θα εκτίθενται δε, φωτογραφίες με ευρήματα, που ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του δήμου και της νομαρχίας, των επιμελητηρίων Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματικό και της Helexpo.