ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έκλεισε η Αθηνών - Λαμίας από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έκλεισε η Αθηνών - Λαμίας από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Με ιδιαίτερη ένταση εξελίσσεται το κύμα της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα.

Πριν λίγο η Aστυνομία απαγόρευσε την κίνηση όλων των οχημάτων από τη Λαμία προς την Αθήνα κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tvstar.gr, η τροχαία αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αταλάντης και Θερμοπυλών προχώρησε σε προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι και το Κάστρο Βοιωτίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Κεντρική Οδός με ανακοίνωση της προς τα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρει ότι θα υπάρχει και νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Τροχαίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού για την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων οχημάτων:

Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με απόφαση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αταλάντης και Θερμοπυλών τίθεται σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας στον κλάδο προς Αθήνα του Α.Θ.Ε από Η/Κ Ραχών έως Α/Κ Κάστρου.

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων είναι σε ισχύ.

Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Φανή Σπανού «δίνουμε μία μεγάλη μάχη να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό δίκτυο όπως επίσης και τους βασικούς δρόμους της Εύβοιας της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Μία μάχη που ξεκίνησε το ξημέρωμα και ελπίζουμε σε μία ύφεση τις επόμενες ώρες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς».

Σύμφωνα με την εικόνα την οποία έχει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας που μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τα καιρικά φαινόμενα έχουν έντονο χαρακτήρα στην Εύβοια και σε ένα τμήμα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Ήδη αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.