ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση για τα Τέμπη: Ένταση, χημικά και συλλήψεις

Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση για τα Τέμπη: Ένταση, χημικά και συλλήψεις
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Νέος κύκλος έντασης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ξέσπασαν επεισόδια στο Σύνταγμα και το μεσημέρι της Κυριακής (5/3).

Το μεσημέρι της Κυριακής (5/3) ξέσπασε νέος κύκλος επεισοδίων στο Σύνταγμα, ενώ είχαν προηγηθεί συγκρούσεις των δυνάμεων της αστυνομίας με ομάδες κουκουλοφόρων νωρίτερα αμέσως μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αρκετών ατόμων εμφανίστηκε ξανά στην οδό Αμαλίας και ξεκίνησε νέος κύκλος έντασης με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης από πλευράς των ΜΑΤ προσπαθούν να αποτρέψουν την ομάδα ατόμων να προχωρήσει προς το Σύνταγμα, ενώ γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος.

Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν προς την Ομόνοια, ενώ η ατμόσφαιρα στο κέντρο ήταν αποπνικτική από τους καπνούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν εκρήξεις από την Ομόνοια.

Πέντε συλλήψεις ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τα πρωινά επεισόδια, πραγματοποιήθηκαν έξι προσαγωγές εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αναλυτικά:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, περίπου 10.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών».