Φωτιά Νέα Σμύρνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση ενοίκων της πολυκατοικίας μετά τον εμπρησμό

Newsbomb

Φωτιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Βίντεο διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων στην πυρκαγιά σε εστιατόριο στη Νέας Σμύρνης -Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τη φωτιά στο εστιατόριο 

Όλα τα ευρήματα από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά στη Νέα Σμύρνη αλλά και τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων που βρέθηκαν στην περιοχή εξετάζουν οι Αρχές ώστε να φανεί ποιοι κρύβονται πίσω από την, όπως όλα δείχνουν, εμπρηστική επίθεση στο εστιατόριο.

Εν τω μεταξύ η ΕΛΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από την διάσωση και τον απεγκλωβισμό ατόμων, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροσβέστες, έπειτα από πυρκαγιά.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μια κροτίδα από τους αστυνομικούς, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν κάλυκες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο εστιατόριο εξετάζεται το ενδεχόμενο να κρύβονται κυκλώματα της νύχτας.

Συγκεκριμένα την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ ως πολύ κρίσιμη αξιολογείται η μαρτυρία υπαλλήλου καθαριότητας του εστιατορίου από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με όσα είπε, τα ξημερώματα, δύο - τρία άτομα έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε συγκεκριμένα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος εργαζόμενος και στην κάμερα του Newsbomb.gr, άκουσε να σπάει το τζάμι και ευτυχώς πρόλαβε να βγει άμεσα έξω.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Ενας άνδρας διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό που μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Παίδων.

«Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο», λέει κάτοικος της περιοχής

Εξίσου σημαντική και η μαρτυρία κατοίκου που αντιλήφθηκε το συμβάν και είπε στο MEGA πως άκουσε πυροβολισμούς ενώ όταν κατέβηκε είδε τη φωτιά στο μαγαζί

«Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», περιέγραψε.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κάτοικος.

Ο κ. Γιώργος περιέγραψε πως «ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε "τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω"».

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες, και το μαγαζί υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ΄έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει "ένας και ένας", σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα», είπε κλείνοντας.

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Η πρώτη αντίδραση από τη Μάρα Δαρμουσλή

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο το οποίο εν τέλει κάηκε ολοσχερώς, είχε ποσοστό ο σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή, Βασίλη Τσατσάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό στον ΑΝΤ1 η Μάρα Δαρμουσλή, ανέφερε για τη φωτιά: «Από τα δελτία ενημερώθηκα, δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου δηλαδή, για να ενημερωθεί από τις Αρχές. Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00, γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος» είπε η Μάρα Δαρμουσλή.

Η Μάρα Δαρμουσλή πρόσθεσε ότι «κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγράφει, δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούσε το κύκλωμα και που έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς.

Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό! Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων.

Δεν έχω, ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε είχα απειλές, ούτε μισοί η οικογένεια μας, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν και θα δούνε τι θα γίνει».

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς

Το Newsbomb.gr κατέγραψε τις εικόνες από το σημείο κατάσβεσης της φωτιάς όπου βρέθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα γερανοφόρο.

Το γερανοφόρο όχημα έριξε νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των άλλων τεσσάρων ορόφων της πολυκατοικίας εκδηλώθηκε πυρκαγιά, και προκειμένου να αποσοβήσουν την επέκτασή της.

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο, έψαχναν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία έχουν εκκενωθεί, εάν υπήρχαν ακόμα άτομα μέσα.

Προσπάθησε να σώσει τις γάτες του και εγκλωβίστηκε

Δραματικές στιγμές έζησε ένας ένοικος της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται πάνω από το εστιατόριο που ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοικος που κατοικεί στον δεύτερο όροφο, με το που σημειώθηκε η φωτιά για την οποία καταγγέλεται ότι προκλήθηκε από εμπρησμό, θέλησε να σώσει τις γάτες του.

Ωστόσο, σε αυτή του την προσπάθεια φαίνεται πως εγκλωβίστηκε μέσα στο διαμερίσμά του και η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής η οποία με γερανοφόρο όχημα τον απεγκλώβισε και έπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγελισμός».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved