ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Απολογείται τη Δευτέρα ο προπονητής -Τι λέει η δικηγόρος του για τις κατηγορίες

Ηλιούπολη: Απολογείται τη Δευτέρα ο προπονητής -Τι λέει η δικηγόρος του για τις κατηγορίες
Facebook

Νέες αποκαλύψεις αναμένονται για τον βιαστή προπονητή στην Ηλιούπολη.

Πέντε νεαρές κοπέλες βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν τον βιαστή προπονητή στην Ηλιούπολη, ωστόσο οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι τα θύματα του 44χρονου είναι περισσότερα, ενώ οι έρευνες θα πάνε σε βάθος δεκαπενταετίας.

Μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας παρουσιάζουν το προφιλ του προπονητή Τάε Κβον Ντο. Την ίδια ώρα, αυξάνεται η οργή στη γειτονιά, ενώ συνθήματα έχουν γραφτεί έξω από τη σχολή την οποία αξιοποιούσε για να βιάζει νεαρές μαθήτριές του.

Ο ίδιος πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, κάτι που θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Σε βάρος του προπονητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η δικηγόρος του προπονητή, Πέρσα Χαρατσιάρη, το πρωί του Σαββάτου μίλησε στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο σχετικά με την υπόθεση: «Δεν έχει απολογηθεί ακόμα ο κατηγορούμενος, πήρε προθεσμία στη Δευτέρα. Πριν απαντήσει στον ανακριτή, δεν θα κάνουμε δίκη. Σεβόμαστε βέβαια το ενδιαφέρον του κοινού. Επειδή είναι ένα σοβαρότατο θέμα και οι καταγγελλόμενες πράξεις μεγάλη απαξία. Πριν απολογηθεί όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στην ουσία. Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητάς του. Κι εγώ παιδιά έχω. Ο κάθε γονέας που θέλει να αθλούνται τα παιδιά, έχει μια ανησυχία όταν ακούει ένα τέτοιο θέμα…».

Τι αποκαλύπτει για τον δράστη πρώην συνάδελφος του

Το προφίλ αλλά και τις κινήσεις του 44χρονου προπονητή Τάε Κβον Ντο που φέρεται να βίαζε ανήλικες αθλήτριές του περίεγραψε με λεπτομέρειες ο πρώην συναδελφός και προπονητής του, Γιάννης Χιωτάκης.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, ο κατηγορούμενος, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, φρόντιζε να καλύπτει πολύ καλά την αρρρωστημένη του δράση.

«Ήταν πολύ κοινωνικός και είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε και τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορούσαν ως ''ζευγάρι''», σημέιωσε ο κ. Χιωτάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είχα παρευρεθεί και στον χώρο του για προαγωγικές εξετάσεις ζωνών και μπαινοέβγαινα και στον χώρο και φεύγοντας από το μαγαζί σταματούσα στη σχολή και μιλούσα και με τους αθλητές και με τους γονείς, που τους γνωρίζω και προσωπικά».

Όσο βρισκόταν στη σχολή Τάε Κβον Ντο ο κ. Χιωτάκης τόνισε ότι δεν είχε αντιληφθεί βίαιη συμπεριφορά από τον 44χρονο κατά αθλητών.

«Απαγορεύεται να αγγίξεις τον αθλητή, και το χτύπημα στην πλάτη απαγορεύεται. Είναι ανεπίτρεπτο, δεν έχουμε δικαίωμα να πλησιάσουμε ούτε στα αποδυτήρια των αθλητριών, όχι να έχουμε σχέσεις μαζί τους. Δεν είχε παρεξηγηθεί γιατί δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα όσο μπορούσα και ήμουν στον χώρο. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ κάποιο βλέμμα ή κάποια χειρονομία», ανέφερε.

Ωστόσο αίσθηση προκαλούν όσα δήλωσε για τις αντιδράσεις των γονιών στους οποίους επεσήμανε πώς γίνεται ο 44χρονος τόσο συχνά να κυκλοφορεί με τις αθλήτριες. «Μου είχε κάνει εντύπωση και είχα πιάσει και μια μητέρα των αθλητριών και από τις καταγγέλλουσες και την ρώτησα τι γίνεται και δέχθηκα και επίθεση. Αναρωτιόμουν «γιατί κυκλοφορεί με τα κορίτσια, με τις αθλήτριες με την κόρη σας πάνω κάτω;»,

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε του απαντούσαν: «''Χιωτάκη είσαι περίεργος, τι μας λες, το έχουμε μεγαλώσει είναι δικό μας παιδί, τι λες τώρα; Μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, βγαίνει, τα απιδιά μας, παρέα μας''». και έλεγα «εντάξει ό,τι πείτε εσείς». «Εμένα είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την φιλία μου, ήταν επικοινωνιακός. Μάλιστα ήταν θύμα του η μία κοπέλα για την οποία είχα προειδοποιήσει τη μητέρα. Με πήρε χθες τηλέφωνο η μητέρα και μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη, και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του. Το έχω πει πάνω από 7 χρόνια στην μητέρα αυτό. Έβλεπα οτι συνεχιζόταν το φαινόμενο όχι όμως με τις ίδιες κοπέλες».

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ανέκαθεν αυτή η συμπεριφορά γιατί δεν θα ήταν στον χώρο του Ταε Κβον Ντο. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών», τόνισε ο κ. Χιωτάκης.

Τέλος ο κ. Χιωτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα προκειμένου να προστατεύσει τον χώρο του Ταε Κβον Ντο.

«Θα ήθελα να πω στους γονείς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες καθηγητές σωματική αγωγής, γιατί είμαστε οικογενειάρχες, επαγγελματίες και είμαστε πάντα παιδαγωγοί και μετά προπονητές και δεύτεροι γονείς γι΄ αυτά τα παιδιά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που είμαι και ντρέπομαι. Το καταδικάζουμε όλοι στον χώρο αυτό, και από όλον τον αθλητισμό, μας προσβάλλει αυτό που έκανε», σχολίασε.

Ηλιούπολη - Μητέρα προπονητή: Είναι καλός και υπάκουος, θέλουν να του κάνουν ζημιά αυτές οι κοπέλες

Η μητέρα του 44χρονου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου ανέφερε για τον γιο της ότι είναι ένα καλό και υπάκου παιδί που μεγάλωσε με αρχές και αξίες. Σύμφωνα με την ίδια, ο γιος της δεν έκανε ποτέ χρήση ουσιών, ενώ τρεφόταν υγιεινά και δεν έπινε, καθώς είναι αθλητής.

«Ο γιος μου από μικρός ήταν ένα καλό και υπάκουο παιδί, όπως και η κόρη μου. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου με αρχές και με δυσκολίες. Ξεκίνησε το άθλημα μικρός και έφτασε σε καλό επίπεδο, μπήκε στην Εθνική Ομάδα. Ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου ότι ο γιος μου έκανε χρήση ουσιών», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Ήταν πάντα ενάντια σε αυτά τα πράγματα. Ήταν αθλητής, δεν έπινε και τρεφόταν υγιεινά. Είχε μια κανονική ζωή. Αγαπούσε πάρα πολύ τη δουλειά του και ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια για όσα τον κατηγορούν, αλλιώς θα το έβλεπα. Δεν είχε πολλές σχέσεις. Πριν παντρευτεί, είχε δύο - τρεις σταθερές σχέσεις. Ήταν σταθερός και μαζεμένος. Δεν είχε δείξει ποτέ τίποτα περίεργο. Μετά παντρεύτηκε, έκανε το παιδάκι του. Είχε κάποιες δυσκολίες στον γάμο του αλλά ως εκεί.

Ο εγγονός μου γεννήθηκε την ίδια μέρα που έχει γενέθλια ο γιος μου. Το λατρεύει το παιδί του, ήταν κολλητοί. Το παιδί δεν μπορούσε χωρίς τον μπαμπά του. Λέει συνέχεια "ο μπαμπάς μου" και "πότε θα έρθει ο μπαμπάς μου". Είναι σαν... κεραυνός όλο αυτό για μένα, δεν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δεν έχει δείξει ποτέ τέτοια σημάδια. Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι κοπέλες που έχουν κάνει αυτή τη ζημιά. Του μίλησα χθες στο τηλέφωνο. Δεν μου διευκρίνισε κάτι, ήταν χάλια. Αν βλέπατε στις προπονήσεις του πώς τον αγαπούσαν τα παιδάκια, πώς τα πρόσεχε, χωρίς να τα ζορίζει στην προπόνηση. Αυτά που ακούω είναι εξωφρενικά πράγματα. Όταν χώρισε, έψαχνε να βρει σπίτι. Τα οικονομικά του ήταν δύσκολα και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Είχε κάνει ένα μικρό χώρο στη σχολή του για να μπορεί να κοιμάται.

Προπονούσε παιδιά από το 2004, από τεσσάρων ετών παιδάκια. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Πήγαινα στη σχολή και έβλεπα τα παιδιά και τους γονείς ενθουσιασμένα. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς προέκυψε όλο αυτό, ποιος ήθελε να γίνει αυτό το κακό. Έχω παλέψει πολύ στη ζωή μου γι' αυτά τα παιδιά».

Μπαλάσκας για προπονητή: «Ελέγχεται αν βιντεοσκοπούσε ο προπονητής τις συνευρέσεις»

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για την σοκαριστική υπόθεση στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του προπονητή αλλά και πως προσέγγιζε τα κορίτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος προπονητής Ταε Κβον Ντο, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών, στην Ηλιούπολη, είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, καθώς η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του περιλαμβάνει αδικήματα για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Σχετικά με την υπόθεση ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής: «Ήταν ένας εμφανίσιμος άνθρωπος. Έκανε μικρά κοριτσάκια να τον ερωτευτούν. Έχουν γίνει πέντε καταγγελίες, αλλά εικάζεται ότι κι άλλα παιδάκια έχουν πέσει στα δίχτυα του προπονητή Ταε Κβον Ντο».

Σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι έχουν κατασχεθεί τα λάπτοπ, κάρτες και κινητά και ελέγχεται αν βιντεοσκοπούσε ο προπονητής τις συνευρέσεις του με τις αθλήτριες.

Σχετικές ειδήσεις